Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major tornarà a ser sostenible a nivell mediambiental L’ús del got reutilitzable, que té un preu de 0,50 euros i és retornable, ja està plenament consolidat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Festa Major tornarà a ser sostenible a nivell mediambiental

L’ús del got reutilitzable, que té un preu de 0,50 euros i és retornable, ja està plenament consolidat

Una de les activitats programades per Festa Major és l’escape room "Retorn a la Terra" (foto: Ajuntament).
Una de les activitats programades per Festa Major és l’escape room "Retorn a la Terra" (foto: Ajuntament)

Aquesta Festa Major, l’Ajuntament de Rubí tornarà a promoure l’ús de gots reutilitzables que, com l’any passat, seran retornables. L’objectiu d’aquesta mesura és sensibilitzar la ciutadania sobre la gran quantitat de residus que es generen en actes de gran format, com és el cas d'aquesta celebració, intentant reduir l’impacte ambiental. 

El got, lliure de bisfenol, es podrà adquirir als mateixos bars per 0,50 €, tot i que la ciutadania també podrà portar el seu got reutilitzable de casa (ja sigui el d'anys anteriors o el que es lliura en altres festes majors), sempre que sigui de la mateixa capacitat que el got oficial de Festa Major (300 ml). 

Després de ser utilitzats, els rubinencs i rubinenques podran optar per quedar-se aquests recipients o bé retornar-los a l'espai habilitat a l'Escardívol, on se’ls reintegrarà l'import del got (0,50 €).

L’objectiu final és minimitzar la producció de residus. I és que l’ús d’aquest tipus de vasos permet estalviar els prop de 77.000 gots compostables en forma de residus que es generaven quan no s’aplicava aquesta mesura.

Per poder portar el got amb comoditat i no perdre'l, també es podran adquirir portagots amb pinça (0,50 €) o cinta (1 €). Tot aquest material estarà a disposició de la ciutadania als bars de Festa Major. A més, tant al recinte de l’Escardívol com a la plaça de Salvador Allende hi haurà un punt d’aigua per poder netejar el got si es vol canviar de beguda o si cau a terra i s’embruta. 

El got reutilitzable ja es podrà fer servir durant la revetlla de Sant Joan. 

Activitats mediambientals
Enguany, el programa de Festa Major inclou tres activitats de sensibilització mediambiental.

D’una banda, els rubinencs que ho desitgin podran participar a l'escape room Retorn a la Terra, que tindrà lloc els dies 28 i 29 de juny al Celler (aquesta activitat requereix inscripció prèvia). Més de 4.000 alumnes d'Educació Primària i més de 1.800 de Secundària ja han viscut durant aquest curs què passarà al nostre planeta si no desenvolupem una consciència mediambiental i han trobat solucions per revertir els pronòstics de la situació futura. 

De l’altra, el matí de dissabte s’ha programat una sessió de Dimecres Manetes al Carrer. La ciutadania podrà acostar-se a la pl. Pearson per aprendre a reparar, amb les eines que se’ls facilitaran, algun dels objectes de la Deixalleria. Si aconsegueixen arreglar-lo, se’l podran endur a casa.

I per últim, i també a la pl. Pearson, durant tot el dissabte tindrà lloc el Festroc. Es tracta d’una jornada d’intercanvi d’objectes al carrer amb l’objectiu d’allargar la seva vida útil i prevenir residus.