Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La diada de Sant Jordi estrenarà la nova connexió entre plaça Catalunya i Doctor Guardiet La festa del llibre i la rosa es començarà a celebrar divendres 20 d’abril amb activitats culturals a diversos equipaments de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La diada de Sant Jordi estrenarà la nova connexió entre plaça Catalunya i Doctor Guardiet

La festa del llibre i la rosa es començarà a celebrar divendres 20 d’abril amb activitats culturals a diversos equipaments de la ciutat

L’alcaldessa amb els regidors de cultura i comerç a l’Ateneu (foto: Localpres).
L’alcaldessa amb els regidors de cultura i comerç a l’Ateneu (foto: Localpres)

Les activitats al voltant de la diada de Sant Jordi començaran  divendres 20 d’abril amb el documental del mes i el Cicle Rimes i notes de l’Ateneu,  i culminaran dilluns 23 d’abril amb les tradicionals parades dels llibreters locals i els punts de venda de roses d’entitats i partits polítics a la plaça del Doctor Guardiet (10 – 21 h). La ciutadania hi trobarà cinc parades de llibres (El racó del llibre, L'Ombra, Gràfiques Ventura, Skalibur i Vilalta) i fins ara han sol·licitat espai a la plaça onze entitats : Òmnium Rubí, PAH Les Torres, Oriéntate en tu voluntariado, Fundación Vicente Ferrer, PAH Rubí, Assemblea Nacional Catalana, Parròquia Sant Pere, Oncolliga, ASAV, AMR, Associació de Músics el Silenci és música. Durant la diada, signaran exemplars de les seves publicacions els escriptors locals Manuel Velasco, Gracia Pérez i Maite Nuñez. “Serà un Sant Jordi especial que ens permetrà estrenar la nova connexió de plataforma única entre les places de Catalunya i Doctor Guardiet fruït de l’ampliació de l’illa de vianants” ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez durant la roda de premsa de presentació de la programació de Sant Jordi.

Rubí Jove pren aquest any el protagonisme dels dies previs a Sant Jordi. El cap  de setmana abans de la diada posarà l’èmfasi en la creació escènica i literària dels i les joves de la ciutat amb dues propostes culturals: Retorn al Microteatre i la primera Poetry Jam. La segona edició del festival de microteatre, Retorn al Microteatre (Torre Bassas, dissabte 21 d’abril, 18 h) representarà cinc obres inèdites de curta durada sobre els viatges en el temps o les etapes de la història. Les funcions es faran simultàniament en cinc espais diferents de la Torre Bassas, pels quals anirà rotant el públic en grups de 12. Aquesta proposta dona continuïtat al festival Addictes al microteatre que l’any passat va portar un  centenar de joves a la Torre Bassas. El públic podrà veure: Silla al pasado de Deku Producciones, La huella del silencio d’Escena 13, Peça breu de teatre i sense títol I de Fata Morgana, Cómo (ex)plicarte de Microexplicarte, i El número d’Ensemble. Per poder assistir a les representacions, cal passar per la Torre Bassas a buscar la polsera que determinarà els torns d’entrada.

Per diumenge 22 d’abril, Rubí Jove ha preparat la seva primera Poetry Jam amb la col·laboració de l’entitat musical La SoniK: una competició de poemes, durant la qual les persones participants hauran de recitar dues composicions inèdites, de temàtica lliure i d’una durada màxima de 5 minuts. Els tres millors rapsodes, escollits per un jurat, tancaran la jornada recitant un últim poema.

Com cada any, la plaça Doctor Guardiet serà l’espai de llibres i roses del dia de Sant Jordi, amb parades de llibreters, floristes i entitats de la ciutat. Aquest any, torna també la lectura popular del Servei Local de Català que proposarà obres de les poetesses Montserrat Aguiló (commemoració del centenari del naixement) i Maria-Mercè Marçal (commemoració dels 20 anys de la mort);  i de l’escriptor Manuel de Pedrolo (commemoració de centenari del naixement). “Com sabeu, sempre procurem que els nens i nenes siguin protagonistes de totes les activitats de ciutat, també per Sant Jordi. Els més petits trobaran: inflables, hora del conte i jocs al carrer Maximí Fornés”, ha explicat Martínez.

Durant la diada, els rubinencs i les rubinenques tornaran a tenir la possibilitat de fer visites guiades al campanar del Segle XII de l’església de Sant Pere i veure la maquinària d’un rellotge datat de 1911 i que es manté encara en funcionament. Per a les visites guiades del campanar cal inscripció prèvia  a o trucant al 588 75 74. Podeu consultar la programació completa al web municipal.