Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania pot opinar sobre els horts municipals de Cova Solera fins a l’11 de juliol Els rubinencs poden participar en la definició d’aquests espais emplenant un formulari que es pot trobar al web de l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania pot opinar sobre els horts municipals de Cova Solera fins a l’11 de juliol

Els rubinencs poden participar en la definició d’aquests espais emplenant un formulari que es pot trobar al web de l’Ajuntament

El passat 17 de juny, va tenir lloc una sessió participativa en què van prendre part una quarantena de persones.
El passat 17 de juny, va tenir lloc una sessió participativa en què van prendre part una quarantena de persones

Entitats i ciutadania poden expressar la seva opinió sobre els futurs horts municipals de Cova Solera fins a l’11 de juliol a través d’un formulari que es pot trobar al web de l’Ajuntament de Rubí. Les valoracions que es recullin a través d’aquest qüestionari se sumaran a les conclusions de la sessió de treball que va tenir lloc el passat 17 de juny a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i de les entrevistes realitzades a diverses entitats.

La jornada de divendres va comptar amb més d’una quarantena de participants que, repartits en petits grups, van consensuar i donar resposta a qüestions relacionades amb el desenvolupament d’aquest projecte, com ara de quina manera s’ha d’organitzar l’equipament dels horts o quines activitats s’hi haurien de fer. Les persones que no van prendre part en aquesta sessió poden fer ara les seves aportacions a través del formulari en línia disponible al web municipal.

Un projecte amb diversos objectius
L’Ajuntament està adequant un solar municipal situat a la cruïlla entre l’avinguda de Cova Solera i el carrer de Luxemburg per destinar-lo a cultiu. El procés participatiu que s’està duent a terme té com a objectiu definir la gestió i ús d’aquest espai.

El projecte d’horts urbans té diverses finalitats. En l’àmbit de l’agricultura ocupacional, pretén oferir una activitat d’oci que millori el benestar personal de rubinencs a l’atur o en risc d’exclusió; millorar l’alimentació i el subministrament d’aliments a través de l’autoconsum de les parcel·les individuals de l’hort, i oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris puguin participar del projecte i de les decisions. Pel que fa a la inserció laboral, es vol donar eines i suport a la ciutadania en àmbits relacionats amb l’agricultura, el processat i la distribució d’aliments. Paral·lelament, es busca oferir verdures ecològiques produïdes a la mateixa ciutat, proporcionar parcel·les d’autoconsum, realitzar formació en agricultura ecològica i fer participar els consumidors i usuaris en la sostenibilitat del projecte i en la presa de decisions.

La intenció de l’Ajuntament és que el projecte tingui un elevat nivell d'autogestió per afavorir que s'adapti a les necessitats reals dels usuaris. Per aquest motiu, el consistori vol promoure la creació d'una associació d'usuaris i hortolans que tingui un elevat nivell d'autonomia.

Imatges relacionades

Dinàmica en grup
Dinàmica en grup