Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania participa massivament als actes de Carnaval del cap de setmana La rua de comparses, el ball amb DJ Enka i la matinal infantil han mobilitzat milers de rubinencs i rubinenques, omplint de color els carrers de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania participa massivament als actes de Carnaval del cap de setmana

La rua de comparses, el ball amb DJ Enka i la matinal infantil han mobilitzat milers de rubinencs i rubinenques, omplint de color els carrers de la ciutat

La rua infantil d’aquest diumenge ha estat un dels moments més participatius (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La rua infantil d’aquest diumenge ha estat un dels moments més participatius (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha viscut un cap de setmana de Carnaval molt participatiu. Milers de ciutadans i ciutadanes han sortit al carrer per gaudir dels actes centrals de la festa: la rua de comparses, el ball amb DJ Enka i la matinal infantil.

Un total de setze comparses van desfilar a la rua de dissabte, sumant més de 1.500 participants. “Any rere any s’hi impliquen grups més nombrosos i sempre amb un perfil molt familiar, majoritàriament vinculats a escoles de la ciutat però també a altres col·lectius. Ens encanta veure com aquestes comparses hi posen tota la il·lusió i ens fan passar una estona tan divertida”, ha valorat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

La rua d’aquest any va tornar a evidenciar la gran inventiva de les comparses, que van abordar les temàtiques més diverses a través d’un gran treball de vestuari, maquillatge i posada en escena. La desfilada va transcórrer entre la plaça de Pearson i la plaça del Doctor Guardiet encapçalada pel Rei Carnestoltes i la Reina Encarna, i animada pels Tronats del Tabal de la Colla de Diables de la Riera i Explosió Rítmica de Rubeo Diablorum.

Tots els grups van finalitzar el seu recorregut participant a la ja tradicional guerra de confeti a Doctor Guardiet i ballant al ritme de DJ Enka, juntament amb altra ciutadania de totes les edats.

Coincidint amb la rua i el ball, es va instal·lar un Punt Lila per prevenir i atendre possibles agressions masclistes i LGTBIfòbiques.

 

La infància com a protagonista

La matinal infantil de diumenge ha fet encara més protagonista el públic familiar. En aquest cas, l’habitual rua entre la plaça de Pere Aguilera i la rambla del Ferrocarril ha estat integrada per grups espontanis de famílies i amistats, que novament han seguit el Rei Carnestoltes i la Reina Encarna al compàs dels tabals. Arribats a la rambla del Ferrocarril, han pogut ballar amb la banda La Belluga i fer-se fotos amb els reis de la disbauxa.

Mentrestant, la plaça del Doctor Guardiet ha acollit un taller de creació de sardines en què els més petits han ajudat a confeccionar el personatge que cremarà a la foguera amb motiu del Dimecres de Cendra, una gran sardina que enguany va vestida de reina del foc i que, mentre espera el final del Carnaval, està exposada a la Biblioteca Municipal Mestre Martí i Tauler. Els nens i nenes que s’han acostat a Doctor Guardiet també han pogut gaudir dels jocs instal·lats en aquest espai.

 

Lliurament dels premis del Concurs de Comparses

Els setze grups participants a la rua de dissabte estan citats aquest dimarts a les 19 h al Museu Municipal Castell (MMUC) per conèixer el veredicte del Concurs de Comparses. Durant la rua, un jurat d’incògnit va avaluar tots els grups segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l’ambientació musical i els elements complementaris de figuració. Les tres millors comparses rebran de premi 1.400 €, 700 € i 400 € bruts respectivament.

El Carnaval arribarà a la seva fi dimecres amb la crema de la Sardina i la seva habitual litúrgia: seguici fúnebre des de la plaça de Pearson a partir de les 18 h, i crema a l’Escardívol sobre les 19 h, amb la participació de la Colla de Diables de la Riera.