Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania ja pot consultar les seves dades censals de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya La consulta es pot fer en línia o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania ja pot consultar les seves dades censals de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya

La consulta es pot fer en línia o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC)

Imatge d’arxiu d’uns comicis anteriors (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Imatge d’arxiu d’uns comicis anteriors (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Ja estan disponibles les dades del cens electoral de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el 12 de maig. En cas de detectar alguna dada errònia, les reclamacions es poden presentar de forma virtual fins al dilluns 1 d’abril i, de forma presencial, fins aquest dijous 28 de març.

 

On es pot consultar la informació censal

Si es disposa del certificat del sistema Cl@ve, es pot fer la consulta del cens al tràmit Consulta d’inscripció al Cens Electoral des de la Seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). 

Un altre dels canals per consultar aquestes dades és el Xatbot municipal, una eina de consulta i suport als tràmits municipals. Es podrà accedir al Xatbot a través de Whatsapp ─cal obrir una conversa amb el número 623 196 219, saludar i escriure la consulta─, de Telegram ─cal afegir el compte d'usuari SuportRubi_Bot, encetar conversa, saludar i fer la consulta─ o a través de la Seu Electrònica, a la part inferior dreta de la pàgina.

En tots aquests casos, el termini per presentar una reclamació finalitzarà l’1 d’abril.

En cas de voler fer la consulta o formular una reclamació presencialment, la ciutadania es pot dirigir a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania fins al 28 de març, de 8 a 14.30 h.

A Rubí, el cens provisional per a les eleccions al Parlament de Catalunya és de 56.906 electors i electores ─el cens es va tancar el 28 de desembre de 2023─.

El sorteig de les persones que hauran de formar part de les meses electorals tindrà lloc el 15 d’abril, en el marc d’un ple extraordinari. Les persones que vulguin presentar-hi al·legacions disposaran de fins a set dies per dirigir-les a la Junta Electoral de Terrassa.

La campanya electoral començarà a les 00 h del divendres 26 d’abril i s'allargarà fins a la mitjanit del divendres 10 de maig. L’11 de maig serà la jornada de reflexió i el diumenge 12 de maig la ciutadania podrà exercir el seu dret a vot a les eleccions autonòmiques.