Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania assenyala el preu elevat dels pisos com el principal problema de l'habitatge a Rubí 117 persones han opinat sobre la situació de la vivenda a la ciutat a través del qüestionari del Pla local d'habitatge https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania assenyala el preu elevat dels pisos com el principal problema de l'habitatge a Rubí

117 persones han opinat sobre la situació de la vivenda a la ciutat a través del qüestionari del Pla local d'habitatge

Part dels qüestionaris es van respondre als punts d'informació del a Biblioteca i el Mercat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Part dels qüestionaris es van respondre als punts d'informació del a Biblioteca i el Mercat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

117 persones han opinat sobre l'estat de l'habitatge a Rubí a través del qüestionari habilitat per l'Ajuntament dins el procés participatiu del Pla local d'habitatge. Les respostes s'han recollit a través de la plataforma Rubí Participa i de les parades informatives que es van instal·lar durant els mesos de setembre i octubre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i al Mercat Municipal.

El qüestionari tenia com a finalitat obtenir opinions i propostes de la ciutadania, sense voluntat científica, per complementar l'exposició del Pla local d'habitatge.

Les respostes recollides indiquen que, segons les persones participants, el preu de l'habitatge a Rubí és molt elevat, tant en règim de lloguer com de compra. Aquest fet complica que gran part de la ciutadania rubinenca pugui trobar ofertes d'habitatges que s'adeqüin a la seva realitat econòmica.

Davant d'aquesta problemàtica, la majoria de persones que han contestat el qüestionari sostenen que les administracions han de disposar d'un parc d'habitatges públics, tant de compra com de lloguer, que doni resposta a les necessitats de la població que no pot accedir al mercat lliure.

Les respostes de la ciutadania també destaquen com a principals problemàtiques en matèria d'habitatge la manca d'oferta, les ocupacions irregulars o el nombre d'habitatges buits.

Els resultats del qüestionari es poden consultar íntegrament en un informe publicat a l'apartat del web municipal dedicat al Pla local d'habitatge. Aquesta informació es complementarà properament amb les aportacions dels tres grups de debat organitzats dins el procés, que constaran tant al pla d'acció del Pla local d'habitatge com a la memòria participativa del mateix.