Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Castanyada es viurà a diversos punts de la ciutat Diferents espais i equipaments municipals acolliran celebracions al voltant d’aquesta tradició tardorenca i de la festa de Halloween https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Castanyada es viurà a diversos punts de la ciutat

Diferents espais i equipaments municipals acolliran celebracions al voltant d’aquesta tradició tardorenca i de la festa de Halloween

“La castanyera perduda” es podrà gaudir aquest dissabte a l’Ateneu (foto cedida).
“La castanyera perduda” es podrà gaudir aquest dissabte a l’Ateneu (foto cedida)

Els rubinencs i rubinenques podran gaudir en els propers dies de diverses activitats relacionades amb la Castanyada i Halloween. Les propostes s’adrecen a tot tipus de públics ─infants, joves i adults─ i es distribueixen per diferents punts de la ciutat.

Rubí Jove és un dels serveis municipals que es mobilitzaran per a l’ocasió, amb l’organització del ja tradicional túnel del terror a l’Espai Jove Torre Bassas. L’activitat, per a la qual ja s’han exhaurit les invitacions, arriba amb el títol Circus Klaun i tindrà lloc en dues sessions: dijous 25 d’octubre de 17.30 a 20.30 h i divendres 26 d’octubre de 17 a 20 h. Per acompanyar aquesta proposta, Rubí Jove ha programat un cicle de pel·lícules de terror els dies 8, 15, 22 i 29 de novembre. A més, el servei municipal col·labora amb l’associació juvenil musical La SoniK en l’organització del Kastanyasso Festival el 31 d’octubre a les 18 h a la plaça del Doctor Guardiet. El concert comptarà amb les actuacions d’Adala-Blank Fosk, Cris Blasco & Pat Sol, Soak in the Bleach, Bounties, DJ Partisana i Hariatz, a banda dels DJ de la pròpia entitat.

Els equipaments culturals també seran l’escenari de diverses activitats vinculades a la Castanyada. Aquest dissabte a les 11 h, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler se sumarà a la celebració amb l’activitat en anglès Music & Halloween, per a infants d’un a set anys. El mateix dia a les 12 h, l’Ateneu acollirà l’espectacle La castanyera perduda per a nens i nenes a partir de tres anys, dins el cicle Teatre per a petita infància. Les inscripcions per a aquesta activitat, però, ja s’han exhaurit.

La Castanyada als barris
En el marc del projecte municipal Fem Barri, la plaça de Ca n’Oriol acollirà el proper dilluns 29 d’octubre una festa de la Castanyada que comptarà amb la participació de les entitats veïnals de la zona, la Colla Gegantera i el Casal Diari de l’Escola Teresa Altet, i altres entitats i associacions del barri. La proposta arrencarà a les 17 h amb l’espectacle Màgia per la Castanyada i continuarà amb tallers per a infants. Tampoc hi faltaran les tradicionals castanyes, que preparan l’Associació de Veïns de Ca n’Oriol i l’Associació de Propietaris Rubí 128.

El dimecres 31 d’octubre, la celebració es traslladarà al Centre Cívic del Pinar La Cruïlla. L’entitat veïnal del barri, la Colla Gegantera del Pinar i el Centre Obert Compartir col·laboraran en una festa que s’iniciarà a les 17.30 h i que inclourà l’espectacle Màgia per la Castanyada, tallers de maquillatge, un espai de tatuatges d’aerografia i un photocall de Halloween. La celebració serà ambientada per infants i joves del barri, i s’hi repartiran castanyes.