Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La cantata escolar arriba a la 10a edició i recupera el conte ‘El Pere i el pas de la riera’ Prop de 900 nens i nenes de 4t de primària de totes les escoles públiques i concertades de la ciutat han omplert aquest dimarts l’amfiteatre del Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La cantata escolar arriba a la 10a edició i recupera el conte ‘El Pere i el pas de la riera’

Prop de 900 nens i nenes de 4t de primària de totes les escoles públiques i concertades de la ciutat han omplert aquest dimarts l’amfiteatre del Castell

El final de la cantata ha servit per homenatjar dues de les seves creadores: Maria Lladó i Fani Pané  (foto: Ajuntament de Rubí).
El final de la cantata ha servit per homenatjar dues de les seves creadores: Maria Lladó i Fani Pané (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alumnat de 4t de primària de totes les escoles públiques i concertades de la ciutat han participat aquest dimarts a la 10a Cantata Escolar, que ha tingut lloc a l’amfiteatre del parc del Castell. Les famílies dels nens i nenes han omplert les grades de l’auditori per seguir l’espectacle, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez i el regidor d’Educació, Víctor García Correas, entre d’altres.

Sota el títol En Pere i el pas de la riera, les nenes i nens han interpretat nou cançons amb l’acompanyament musical en directe del professorat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Així el públic ha pogut sentir The lion sleeps tonight (G.D.Weiss, H. Peretti i L.Creatore); La Tempesta (A. Miralpeix); El corrent d’un riu (Oscar Briz. Adaptació mestres de música); El riu de la lluna  (“Moonriver”. Adaptació Núria Feliu); Rierada  (“Petroskaya” Polo Vallejo. Adaptació mestres de música); Més lluny  (“Somewhere over the rainbow” Adaptació Filferro); Tinc una casa (I’ve got a woman” Ray Charles. Adaptació mestres de música); El Danubi (La Trinca. Adaptació mestres de música) i Ja són 10 anys (“Avui fas anys” Dijous Paella. Adaptació mestres de música). Faní Pané, mestra de música de l’Escola Maristes, ha estat l’encarregada de dirigir la coral.

Enhorabona a tots i totes per la feina feta! En nom de la ciutat, felicito també els tutors i tutores i al professorat de música per haver fet possible, un any més, aquesta cantata escolar. De manera especial vull agrair la presència avui aquí de la comunitat educativa de Maristes. Tant de bo que aquesta cantata serveixi per fer-vos arribar l’estima de tota de la ciutat”, ha dit l’alcaldessa.

La proposta d’organitzar una Cantata Escolar va néixer dels professors i professores de música de les escoles de Rubí, que es van inspirar en els moviments Cantània, un projecte d’òpera participativa per a l’alumnat de primària. Els nens i nenes dels diferents centres participants treballen a les aules un repertori musical que després interpreten en un gran concert conjunt. Cada any, a més de l’Escola d’Art i Disseny edRa ha realitzat un mural per acompanyar l’espectacle. Enguany, el grup de treball dels mestres de música, ha recuperat la primera cantata que es va fer per commemorar el 50è aniversari de la Rierada i l’ha tornat a presentar amb una nova posada en escena.

L’espectacle ha culminat amb un homenatge a les dues mestres de música, Maria Lladó i Fani Pané, que van posar en marxa la cantata fa una dècada i que ara es jubilen. Les docents han rebut un ram de flors de mans de l’alcaldessa i el representant dels Serveis Educatius del Vallès Occidental.

Objectius de Desenvolupament sostenible