Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal obre una porta a la fantasia amb l’exposició “Éssers diminuts fabulosos” La mostra, que reuneix informació sobre diferents espècimens mitològics, es podrà visitar a partir d’aquest dijous i fins al 15 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal obre una porta a la fantasia amb l’exposició “Éssers diminuts fabulosos”

La mostra, que reuneix informació sobre diferents espècimens mitològics, es podrà visitar a partir d’aquest dijous i fins al 15 de juny

L’exposició inclou diversos diorames (foto: Tantàgora).
L’exposició inclou diversos diorames (foto: Tantàgora)

La sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, situada a la primera planta de l’equipament, acollirà a partir d’aquest dijous i fins al 15 de juny l’exposició Éssers diminuts fabulosos. La mostra, especialment adreçada al públic infantil, aporta informació sobre cinc petits espècimens mitològics: el follet, el minairó, el dimoni boiet, la petita dama, i el perot i la caterineta.

Éssers diminuts fabulosos està formada per diverses estructures de fusta i vitrines amb diorames on es poden observar en el seu hàbitat els cinc éssers que protagonitzen l’exposició. Les figures van acompanyades d’informació sobre la seva denominació i característiques, així com dels llocs on es poden trobar i d’una tria de relats que exemplifiquen les relacions que han mantingut amb els humans.

La mostra, produïda per Tantàgora, es fa ressò de les antigues creences al voltant del que es coneix com a “fauna espiritual”, és a dir, un conjunt de genis, esperits o divinitats que homes i dones han relacionat tradicionalment amb les forces de la natura. A la mitologia catalana també se’n troben d’aquests éssers fabulosos i diminuts, que podem conèixer principalment gràcies a narracions orals i diferents manifestacions artístiques, com la pintura o la música.

L’exposició Éssers diminuts fabulosos arriba a Rubí gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.