Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal millora la seva climatització en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible Usuaris i treballadors de l’edifici gaudiran de més confort gràcies a les actuacions realitzades durant aquest estiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal millora la seva climatització en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible

Usuaris i treballadors de l’edifici gaudiran de més confort gràcies a les actuacions realitzades durant aquest estiu

La directora de la Biblioteca amb el regidor de Cultura mostrant els nous tancaments de l’espai d’exposicions.
La directora de la Biblioteca amb el regidor de Cultura mostrant els nous tancaments de l’espai d’exposicions

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha optimitzat la seva climatització gràcies a les actuacions realitzades aquest estiu en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015. Les obres han permès acabar amb les diferències de temperatura que es produïen en algunes zones de l’edifici del carrer Aribau, així com implementar altres millores que repercutiran directament en el confort dels usuaris i dels propis treballadors de la biblioteca.

Els treballs realitzats han consistit en la instal·lació de cortines d’aire a les portes d’accés al vestíbul i a la biblioteca; en el segellat de les fusteries per evitar filtracions; en la millora de reixes de retorn i conductes, entre d’altres, per tal de distribuir l’aire calent de manera uniforme; i en la col·locació de tancaments vidriats i portes automàtiques a diverses zones de l’edifici que quedaven obertes, com ara les escales mecàniques o l’espai d’exposicions. A més, s’ha instal·lat un grup electrogen independent que, en cas de talls de subministrament, evitarà que la Biblioteca en resulti afectada. D’altra banda, aviat s’enllestiran petites millores relacionades amb la seguretat, com ara la col·locació de vinils als vidres i el pintat d’una graella al terra del porxo d’entrada per facilitar la circulació dels usuaris.

Aquestes actuacions són fruit d’un complet estudi previ en què es van analitzar els punts crítics de l’edifici. A banda de revertir en un augment de confort dels visitants i els treballadors de l’equipament, les reformes realitzades també suposaran una important millora en la seva eficiència energètica, ja que es reduirà el consum en climatització.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat que les obres executades “eren necessàries per posar en valor definitivament la biblioteca, un equipament fantàstic. És la tercera biblioteca més gran de Catalunya amb 8.000 metres quadrats plens de cultura i 5.000 metres de biblioteca en si [...]. S’havien de fer aquestes reformes per posar la millor climatització que es mereix aquest equipament”.

L’execució d’aquestes obres, que han tingut un cost de 177.160 €, va obligar a tancar la biblioteca durant unes setmanes a l’estiu. Per aquest motiu, el regidor ha volgut agrair la paciència dels usuaris i els ha convidat a gaudir a partir d’ara tant de les millores realitzades com de “la programació extensa i de qualitat” de l’equipament cultural. La directora de la biblioteca, Ana García, ha destacat entre les més de cent activitats que tindran lloc fins al mes de gener els clubs de lectura que s’iniciaran la setmana vinent, els projectes que fomenten la cohesió social, com ara les Parelles TIC i l’Aprenem, o el programa LECXIT.

Prop de 27.000 usuaris
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, inaugurada el 2010, és la tercera més gran de Catalunya. L’equipament, de quatre plantes, ocupa 4.971 metres quadrats del total de 8.000 que té l’edifici.

L’any passat, la biblioteca va registrar 154.196 visites i va acollir 597 activitats. Actualment, 26.793 rubinencs tenen el carnet de la biblioteca.

Imatges relacionades

S'han instal·lat cortines d'aire als accessos
S'han instal·lat cortines d'aire als accessos
Algunes zones, abans obertes, s'han tancat
Algunes zones, abans obertes, s'han tancat
Nous tancaments de vidre
Nous tancaments de vidre