Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Municipal fomenta l’ús d’aplicacions i llibres electrònics L’equipament cultural disposarà d’un estand equipat amb una tauleta i un lector de llibres electrònics en què mostrarà el funcionament de les apps “eBiblio”, “BibliotequesXBM” i “Rubí Ciutat” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Municipal fomenta l’ús d’aplicacions i llibres electrònics

L’equipament cultural disposarà d’un estand equipat amb una tauleta i un lector de llibres electrònics en què mostrarà el funcionament de les apps “eBiblio”, “BibliotequesXBM” i “Rubí Ciutat”

Estand de la Biblioteca Municipal.
Estand de la Biblioteca Municipal

A partir del 16 de febrer, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler disposarà d’un estand equipat amb una tauleta digital i un lector de llibres elèctronics des d’on s’explicarà als usuaris i usuàries el funcionament d’aquests aparells i de diverses apps: eBiblio, BibliotequesXBM i Rubí Ciutat. Aquest punt d’informació funcionarà tots els dijous entre les 17 i les 19 h. Amb aquesta iniciativa, l’equipament cultural vol donar a conèixer entre la ciutadania les potencialitats de tot un seguit d’eines tecnològiques.

Els usuaris i usuàries de la Biblioteca Municipal disposen de servei de préstec de llibres electrònics des del 2015 a través de la plataforma eBiblio Catalunya. L’any passat, es van demanar més d’una vuitantena de títols, una xifra que s’espera augmentar amb aquesta nova campanya de difusió.

A banda de l’app eBiblio, que permet gestionar el préstec de llibres electrònics des de qualsevol dispositiu mòbil, les persones que s’acostin al nou estand també podran informar-se sobre BibliotequesXBM, una aplicació que indica les biblioteques i bibliobusos més propers de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona i les activitats que s’hi ofereixen.

A més, l’estand també farà difusió de l’app de l’Ajuntament de Rubí, Rubí Ciutat, on es posa a l’abast de la ciutadania tot un seguit de continguts d’interès relacionats amb el municipi. Entre d’altres, els usuaris i usuàries poden trobar-hi notícies, l’agenda d’activitats culturals, rutes per l’entorn natural, informació sobre el transport públic i continguts referents al món de l’empresa i l’ocupació. L’app es pot descarregar gratuïtament des de les botigues Google Play ─per a sistemes Android─ i Apple Store ─per a sistemes iOS─.