Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Mestre Martí Tauler acull un punt d’informació del projecte Llegim el riu Es tracta d’una iniciativa que es fonamenta en la ciència ciutadana a l’entorn del riu Llobregat i dels seus afluents principals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca Mestre Martí Tauler acull un punt d’informació del projecte Llegim el riu

Es tracta d’una iniciativa que es fonamenta en la ciència ciutadana a l’entorn del riu Llobregat i dels seus afluents principals

Un grup voluntari participa en les visites a la riera de Rubí per col·laborar en la recerca ciutadana (foto: Ajuntament de Rubí).
Un grup voluntari participa en les visites a la riera de Rubí per col·laborar en la recerca ciutadana (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquests dies, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà el Racó del riu, una iniciativa nascuda del projecte Llegim el riu al qual l’Ajuntament de Rubí està adherit. En aquest espai, la ciutadania hi trobarà bibliografia recomanada i informació del projecte.

A més, s’anirà nodrint d’informació relativa a la riera de Rubí, que ajudarà a contextualitzar la història de la ciutat i la relació actual que manté amb aquest curs fluvial que tant la identifica i arrela els rubinencs i les rubinenques al territori. L’exposició d’un parell d’il·lustracions de Quim Conca, que mostraran dos elements significatius de la fauna i flora de la riera de Rubí, acabarà d’arrodonir aquest espai.

Llegim el riu és un projecte que es fonamenta en la ciència ciutadana (recerca participativa) a l’entorn del riu Llobregat i dels seus afluents principals ─Anoia i Cardener─ per afavorir el coneixement d’aquest espai i la col·laboració de la ciutadania en la seva protecció. Està impulsat i coordinat per la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

Amb Llegim el riu, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Rubí refermen el seu suport a promoure iniciatives que consideren la preservació del patrimoni natural i les polítiques ambientals de forma transversal.

A Rubí, el projecte compta amb la implicació de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i el Servei de Sostenibilitat i Medi del Consistori. Actualment, hi ha un grup voluntari de Llegim el riu que participa en les visites a la riera de Rubí per col·laborar en la recerca ciutadana.

Aquesta activitat està adreçada a totes les persones majors de 14 anys que estiguin interessades a conèixer la riera de Rubí i els seus afluents. Per a formar part del grup que participarà a les sortides de camp i altres activitats, caldrà inscriure’s per correu electrònic (b.rubimmt@diba.cat) o bé per telèfon (93 699 84 53) i el compromís d’assistir a totes les fases del projecte.

Objectius de Desenvolupament sostenible