Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca dedica el 30è Concurs de Punts de Llibre al Bòjum La proposta, adreçada a infants i joves de 5 a 16 anys, commemora la presentació del primer conte d’aventures protagonitzat per aquest personatge https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Biblioteca dedica el 30è Concurs de Punts de Llibre al Bòjum

La proposta, adreçada a infants i joves de 5 a 16 anys, commemora la presentació del primer conte d’aventures protagonitzat per aquest personatge

El Bòjum, en una de les seves activitats nadalenques (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
El Bòjum, en una de les seves activitats nadalenques (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

El 30è Concurs de Punts de Llibre de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler tindrà com a protagonista el Bòjum, amb motiu de la presentació del seu primer conte d’aventures. Els treballs es poden presentar des d'aquest dilluns 8 d'abril fins al dissabte 18 de maig a l’equipament situat al carrer d'Aribau.

El Concurs de Punts de Llibre s’estructura en quatre categories en funció de l’edat dels participants: de 5 a 7 anys (categoria A), de 8 a 9 anys (categoria B), de 10 a 13 anys (categoria C) i de 14 a 16 anys (categoria D). Les obres presentades han de ser inèdites, realitzades amb qualsevol tècnica artística excepte retoladors fluorescents, imatges animades i lletres en relleu. Els punts han de tenir un format de 21 x 6 cm i s’han de presentar en cartolina blanca. En cas que siguin treballs realitzats amb ordinador, s’han d’acompanyar d’un suport informàtic on hi hagi la imatge amb una resolució mínima de 300 ppp. Darrere del punt de llibre, hi ha de figurar nom, cognoms, telèfon i edat de l’autor o autora.

El lliurament de premis tindrà lloc el 10 de juny a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Els guanyadors i guanyadores de cada categoria rebran un regal i els seus treballs seran impresos i repartits entre les persones usuàries de l’equipament cultural. La totalitat dels punts presentats s’exposaran a la Sala Infantil de la Biblioteca del 22 de juny al 23 de setembre.

El Bòjum és una bèstia festiva creada per l’entitat Les Anades d’Olla el 2018, coincidint amb el 40è aniversari del Bòdum, el famós elefant blau de la plaça de Pearson que va dissenyar Pep Borràs i que ha inspirat aquesta nova versió mòbil. Des del seu naixement, el Bòjum participa a totes les festes populars de Rubí dins de seguicis, cercaviles, correfocs i correaigües. Sota el lema En Bòjum, per Rubí sempre a punt, la Biblioteca i Les Anades d’Olla conviden els més joves a imaginar punts de llibre creatius al voltant d’aquesta figura, en què aparegui llençant confeti, foc o aigua.