Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 7a edició de la cursa Camina, corre i balla contra el càncer infantil se celebrarà el 2 de juny L’esdeveniment solidari torna a les pistes d’atletisme de Can Rosés i destinarà la recaptació íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La 7a edició de la cursa Camina, corre i balla contra el càncer infantil se celebrarà el 2 de juny

L’esdeveniment solidari torna a les pistes d’atletisme de Can Rosés i destinarà la recaptació íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu

La roda de premsa per presentar la cursa solidària ha tingut lloc aquest dilluns (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La roda de premsa per presentar la cursa solidària ha tingut lloc aquest dilluns (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El diumenge 2 de juny tindrà lloc la 7a Cursa solidària contra el càncer infantil que organitza l’associació benèfica Camina, corre i balla contra el càncer infantil, formada per  membres de la comunitat educativa de l’Escola Balmes. La cursa solidària va néixer el 2015 a iniciativa de l’Associació de Famílies (AFA) de l’escola i del centre educatiu.

L’activitat, que compta cada any amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, se celebrarà de nou a les pistes d’atletisme de Can Rosés i les aportacions recaptades es destinaran íntegrament a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

L’esdeveniment s’iniciarà amb el lliurament de dorsals a partir de les 8 h. El programa inclou la carrera d’adults (9 h), una master class de Zumba (10.30 h) ─la inscripció a aquestes activitats té un preu de 12 euros cadascuna─, les curses infantils (12.30 h) ─gratuïtes─ i una paella popular a partir de les 13 h ─el preu del dinar és de 6 euros─.

L’organització també posa a disposició de la ciutadania un dorsal solidari, pensat per aquelles persones que volen col·laborar amb la iniciativa sense fer exercici físic. Les inscripcions es poden fer en línia a través del web de l’entitat o el mateix dia de l’esdeveniment a Can Rosés, si hi ha dorsals disponibles.

Durant la presentació de la cursa, el regidor d’Esports, Juan López Núñez, ha reiterat el suport municipal a la iniciativa i ha lloat la feina feta: “Vull agrair la iniciativa, l’actitud solidària amb què es porta a terme aquesta activitat que busca lluitar contra el càncer infantil, una malaltia terrorífica”.

De la seva banda, el regidor d’Educació, Víctor García Correas, s’ha sumat a l’agraïment i ha posat en valor la vessant pedagògica de l’Escola Balmes: “Va més enllà de la llengua, de les matemàtiques, de les ciències... Fomenta que sigueu solidaris i solidàries i que tingueu aquesta visió per ajudar”. El regidor ha interpel·lat l’alumnat de 1r i 2n d’ESO present a la roda de premsa per presentar la cursa i ha vaticinat que possiblement algun dels presents en un futur es dedicarà a la medicina o a la investigació. “Segur que algun dia, quan estigueu exercint la vostra professió, recordareu que tot això va començar aquí, amb una activitat solidària per recaptar uns diners que són imprescindibles”. García Correas també ha recordat que totes les administracions han d’aportar recursos a la investigació.

En representació de l’escola, Carlos Camí Sánchez ha encoratjat els nois i noies a “no perdre mai de vista la sensibilitat vers la solidaritat. Cal que busqueu l’impacte social allà on aneu. El món ha de canviar i aquest canvi ha de venir de vosaltres, que sou el futur”.

Per últim, en nom de l’organització, César Obea Castillo ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i de tots els patrocinadors i confia que el 2 de juny serà una jornada molt participativa: “El dia de la cursa solidària serà una jornada molt especial. Esperem que pugin moltes famílies a gaudir de les activitats. Aquest és, podríem dir, l’esdeveniment solidari de la ciutat. Tot el que es recapta es destina íntegrament a la lluita contra el càncer infantil i la leucèmia”.

L’any passat es van recollir més de 4.000 euros entre inscripcions i dorsals solidaris, el servei de bar i la paradeta solidària que, sumats a la resta d’activitats que es van fer durant l'any, van ascendir a prop de 7.000 euros. Des de la primera edició de la cursa, la iniciativa ha aconseguit donar més de 21.000 euros a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

Arran de la magnitud de la iniciativa, l’any passat els impulsors es van constituir com a associació benèfica sense ànim de lucre amb el nom de la seva activitat més multitudinària, la cursa Camina, corre i balla.

Objectius de Desenvolupament sostenible