Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’obra de l’escriptor Prudenci Bertrana serà la protagonista del 5è Dictat Solidari L’activitat tindrà lloc el proper dijous 27 d’abril a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’obra de l’escriptor Prudenci Bertrana serà la protagonista del 5è Dictat Solidari

L’activitat tindrà lloc el proper dijous 27 d’abril a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

L’any passat, una norantena de persones van participar al Dictat Solidari (foto: Localpres).
L’any passat, una norantena de persones van participar al Dictat Solidari (foto: Localpres)

El proper dijous 27 d’abril, a les 19 h, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà la 5a edició del Dictat Solidari, organitzat pel Servei Local de Català amb el suport de l’Ajuntament i el Pla Educatiu d’Entorn. L’activitat, oberta a tota la ciutadania, consistirà en la lectura d’un fragment de l’obra Proses bàrbares, de Prudenci Bertrana, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement.

L’encarregada de llegir el text serà Montse Vendrell, coordinadora pedagògica de l’INS La Serreta. Un cop realitzat el dictat, els assistents podran corregir-lo de forma immediata amb l’ajut del Servei Local de Català, que incidirà en aquelles qüestions que puguin presentar més dificultats.

Aquest acte s’emmarca en la celebració de l’Any Bertrana, que commemora els 150 anys del naixement de l’escriptor de Tordera, autor d’obres com Josafat o la trilogia Entre la terra i els núvols, i els 125 anys del naixement de la seva filla, l’escriptora Aurora Bertrana. Per aquest motiu, la rubinenca Marina Porras, de la llibreria L’ombra, parlarà de l’obra Tots els contes, de la qual n’ha publicat una ressenya al diari Ara.

Paral·lelament, el Dictat Solidari també es podrà fer a les escoles el mateix dia 27 al matí, a partir d’una gravació que penjaran els mitjans locals Ràdio Rubí i Rubitv.cat als seus respectius webs. En aquest cas, el text que es llegirà serà un fragment de l’obra Crisàlides, també de Prudenci Bertrana. Els centres educatius tindran la correcció disponible del dictat a les pàgines web de la ràdio municipal i de Rubitv.cat una estona després d’haver-lo fet.

Iniciativa solidària
Coincidint amb el dictat, els organitzadors conviden els participants a portar aliments de primera necessitat, que es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. Es demanen especialment productes envasats, com ara llegums cuits o tomàquet fregit, a més de llet, oli i farina, així com productes d’higiene.

L’any passat, una norantena de persones van assistir al Dictat Solidari, en aquella ocasió centrat en l’obra de Ramon Llull Llibre de les bèsties. La solidaritat dels participants va permetre recollir 180 quilos d’aliments.