Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’OASE reprèn el curs amb noves propostes formatives Seguretat, voluntariat i conflictes són les qüestions que s’abordaran a la formació de tardor de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE) que encara el seu segon curs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’OASE reprèn el curs amb noves propostes formatives

Seguretat, voluntariat i conflictes són les qüestions que s’abordaran a la formació de tardor de l’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE) que encara el seu segon curs

Les sessions de l’OASE s’han celebrat a l’Ateneu (Foto: Localpres).
Les sessions de l’OASE s’han celebrat a l’Ateneu (Foto: Localpres)

L’Oficina d’Atenció i Suport a les Entitats (OASE) arrenca un nou curs amb noves propostes formatives per aquesta tardor. El servei, que està ubicat a l’Ateneu Municipal, ha programat tres formacions amb temes d’interès per al teixit associatiu rubinenc.

Mesures de seguretat en espectacles públics i activitats recreatives

La primera proposta abordarà qüestions vinculades a les mesures de seguretat en activitats recreatives i espectacles públics. La formació s’oferirà el 18 d’octubre de 18 a 21 h. Les persones interessades a participar-hi poden reservar plaça entre el 9 i el 13 d’octubre, ambdós inclosos. Ja estan obertes les inscripcions per aquesta proposta. Les sol·licituds s'han de fer arribar a l'adreça oase@ajrubi.cat

Impulsar el voluntariat a la nostra entitat. Per on començar?

La següent proposta explicarà mètodes per impulsar el voluntariat dins les entitats. Aquest tema es tractarà en tres sessions, el dies 7, 9 i 14 de novembre, de 19 a 21 h. Les inscripcions per assistir a les trobades s’obriran el 23 d’octubre i es tancaran el 3 de novembre.

Com abordar els conflictes a les entitats i associacions

La darrera proposta formativa d’aquesta tardor s’ocuparà de la resolució de conflictes a les associacions. La qüestió es tractarà durant tres sessions que tindran lloc en 12, el 14 i el 19 de desembre, també de 19 a 21 h. A partir del 27 de novembre, els interessats podran fer efectiva la inscripció fins el 8 de desembre.

Per participar a les sessions cal reservar plaça a través del correu electrònic . Per obtenir més informació, cal trucar al 93 588 74 73 o bé contactar a través del correu electrònic a l’adreça oase@ajrubi.cat.

Balanç 1r any OASE

Aquest serà el segon curs del servei que, a banda de la proposta formativa, ofereix diferents prestacions a les entitats de Rubí. És un punt de consulta i acompanyament en el dia a dia del teixit associatiu.

Durant els darrers 12 mesos, l’oficina s’ha fet càrrec del Registre d’Entitats Ciutadanes així com la publicació de les seves dades al portal Open Data de Rubí. En aquest període, el servei ha reforçat les relacions amb agents del tercer Sector com amb serveis de diferents administracions públiques.

Una de les principals línies d’actuació, juntament amb la formació, és l’assessorament i acompanyament de les associacions. En aquest àmbit, l’OASE ha realitzat fins a 127 accions d’assessorament a les entitats que ho han sol·licitat.

Han fet ús d’aquest servei entitats de tota mena però són les de l’àmbit cultural les que més l’han utilitzat amb un total de 41 cites. Associacions de caire ciutadà, amb 16 ocasions, i mediambientals, també amb 16, són les següents tipologies d’entitats que han recorregut a l’oficina. Les entitats veïnals segueixen rànquing amb 15 contactes amb l’OASE.

La resta de cites que ha atès els servei han donat resposta a entitats juvenils (7), educatives (7), esportives (6),serveis socials (5), salut (3), les set restants responen a associacions d’àmbits diversos.

Pel que fa  la formació s’han ofert 7 propostes temàtiques que els assistents han valorat el seu contingut amb una nota superior al 7 de mitjana.