Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Expositiu Aula Cultural acull la mostra de Mujeres Creativas del Vallès "Vaig tenir un somni" Durant la inauguració de l’exposició, que ha comptat amb l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, s’han llegit diverses poesies i narracions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai Expositiu Aula Cultural acull la mostra de Mujeres Creativas del Vallès "Vaig tenir un somni"

Durant la inauguració de l’exposició, que ha comptat amb l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, s’han llegit diverses poesies i narracions

L’alcaldessa i els regidors, amb les integrants de Mujeres Creativas del Vallès (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i els regidors, amb les integrants de Mujeres Creativas del Vallès (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’entitat Mujeres Creativas del Vallès ha inaugurat aquest dijous la mostra Vaig tenir un somni a l’Espai Expositiu Aula Cultural. L’acte, presidit per l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, ha comptat amb la lectura de diversos textos escrits per algunes de les artistes, tots ells amb els seus somnis i anhels com a protagonistes.

L’exposició consta de 18 obres pictòriques, 8 il·lustracions i 13 obres gràfiques diverses realitzades per 25 sòcies de l’entitat. A través d’aquest material artístic ─reforçat amb la lectura dels poemes─, les autores destapen la part més íntima de la dona: els seus sentiments, desitjos, nostàlgies i esperances, però també els seus malsons.

Maria Roman, per exemple, ha llegit el relat Volver a vivir, en què ha parlat del trasplantament de fetge que va patir el seu fill. L’escriptora Montse Clemente, a Sueños, el poder del sentir en tu día a día. Desarrollar nuestros dones, s’ha referit al fet que aconseguir el que et proposes està a l'abast de tots. Per la seva banda, Isabel de Miguel, presidenta de l’entitat, ha posat veu al poema Dale vida a los sueños, de Mario Benedetti, mentre Eva Avellàn traduïa el text en llenguatge de signes. La jove Ahlam Barrouhou ha escrit per a l’ocasió Si sueñas eres libre, en què ofereix la seva visió del món. Virginia Rizzo ha volgut compartir Santiago, carta a una hija, la missiva que va escriure el seu fill d’adolescent, ara mort, imaginant que era adult i que l’adreçava a la seva futura filla. I, per últim, Carmen Moreno ha llegit Vaig tenir un somni, una reflexió sobre la vida.

Els somnis ens transmeten sensacions, ens avisen, ens donen esperança i il·lusió. En una paraula: ens ensenyen. Són necessaris per a l’existència, perquè la vida és una gran escola on els somnis ens serveixen de guia. En aquest sentit, cal que desxifrem els nostres somnis per saber què ens diuen”, ha comentat Isabel de Miguel, presidenta de l’associació Mujeres Creativas del Vallès.

Durant la seva intervenció, i després d’haver escoltat les narracions i poemes de les artistes, l’alcaldessa ha sentenciat: “En el fons, la vida són somnis. I tots ells, alguns dels quals s’han complert i d’altres són desitjos que segurament compartim, si no els perseguim quan ens despertem, és difícil que els puguem fer realitat”. Ana María Martínez ha recordat que ja fa anys que Mujeres Creativas del Vallès organitza exposicions anuals per donar a conèixer les obres de les seves sòcies: “Cada vegada que ens retrobem en una d’aquestes mostres, connectem amb un part molt personal, fins i tot íntima, de totes les dones que hi han participat”, ha dit.

A banda de l’alcaldessa, a la inauguració també hi han assistit el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, i la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo. La mostra es podrà visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural fins al 14 de març.