Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa proposa un recorregut per una cinquantena de cadires icòniques La mostra “Arxipèlags 45+3 cadires” es podrà visitar a partir del proper 23 de febrer a la sala d’exposicions d’aquest centre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa proposa un recorregut per una cinquantena de cadires icòniques

La mostra “Arxipèlags 45+3 cadires” es podrà visitar a partir del proper 23 de febrer a la sala d’exposicions d’aquest centre

Detall del cartell de l’exposició.
Detall del cartell de l’exposició

L’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa ultima els preparatius de l’exposició Arxipèlags 45+3 cadires, que s’inaugurarà el proper 23 de febrer a les 19.30 h a la sala d’exposicions del centre. La mostra té com a fil conductor el disseny de cadires des de finals del segle XIX i durant el segle XX, el context històric en què van ser ideades i la tecnologia industrial que les va fer possibles.

Els visitants trobaran a l’exposició 45 miniatures de cadires icòniques, reproduïdes per un exalumne d’interiorisme de l’escola, José Luis Navarro, mitjançant una impressora 3D. Entre els models recopilats no hi faltaran dissenys d’Antoni Gaudí, Mies van der Rohe, Alvar Aalto o Le Corbusier, configurant així un recorregut que va des de la reinterpretació dels mestres clàssics als referents pop.

A banda d’aquestes reproduccions, també es podran veure a l’exposició tres cadires reals i una taula de treball amb diferents dissenys, així com un petit taller d’impressió 3D que permetrà als visitants produir les seves pròpies miniatures.

Amb aquesta mostra, edRa centra l’atenció en el disseny industrial com a etapa dins la història de l’art, alhora que repassa les tècniques industrials i documenta la revolució que està suposant la impressió 3D per a aquesta branca del disseny.

L’exposició Arxipèlags 45+3 cadires està oberta al públic general però especialment a l’alumnat de batxillerat, per al qual s’han programat visites comentades adaptades als seus estudis. La mostra es podrà veure fins al 8 d’abril a la sala d’exposicions d’edRa, situada al Complex Cultural l’Escardívol.