Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola d’Emprenedoria de Rubí programa 25 accions formatives durant el primer semestre de 2016 Pimes i persones emprenedores són els principals destinataris dels cursos i les jornades que tindran lloc a partir del 22 de febrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Escola d’Emprenedoria de Rubí programa 25 accions formatives durant el primer semestre de 2016

Pimes i persones emprenedores són els principals destinataris dels cursos i les jornades que tindran lloc a partir del 22 de febrer

Una de les jornades formatives celebrades a la Masia de Can Serra.
Una de les jornades formatives celebrades a la Masia de Can Serra

L’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), integrada a l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí, ha programat 25 accions formatives subvencionades per al primer semestre del 2016. Els diferents cursos i jornades s’adrecen tant a persones emprenedores com a empreses ─autònoms, professionals i responsables o tècnics d’empreses─ i abasten una gran diversitat de temes.

Les accions programades s’emmarquen en vuit itineraris formatius: emprenedors i empreses de nova creació, màrqueting, comercial i vendes, networking, direcció de pimes i habilitats directives, direcció de recursos humans, econòmic financer i jurídic fiscal, i el que es coneix com a divendres tecnològics. Entre les diferents propostes, figuren cursos tan pràctics com per exemple Eines gratuïtes al núvol d’Internet per gestionar la teva empresa, La teva web amb Wordpress. Taller pràctic de creació de webs corporatives, Comunicar amb eficàcia i persuasió: Converteix-te en un bon orador o Exprimeix Facebook i WhatsApp al teu negoci. També s’hi poden trobar accions amb un contingut eminentment divulgatiu de gran utilitat per a les empreses i autònoms, com ara Planificació estratègica en negocis petits, Macro tendències al servei de la innovació, Coneix el que pots i no pots deduir en els teus impostos per no tenir sancions d’Hisenda, o 10 coses que els autònoms han de saber i ningú els hi explica.

Aquesta àmplia oferta formativa té com a principal novetat la incorporació de tallers sobre networking, orientats a dinamitzar la relació de cooperació i comercial entre professionals i empreses del municipi. A més, enguany també s’ha volgut incidir en aspectes legals i normatius, amb un increment de les sessions dedicades a aquesta temàtica.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha destacat l’interès de les accions programades: “Estem davant d’una oferta formativa molt diversa que intenta cobrir les principals necessitats de les persones emprenedores i les pimes de la nostra ciutat, amb un contingut molt pràctic. És una programació que l’EDER ha anat perfilant gràcies al contacte directe i constant amb el teixit econòmic”. El responsable municipal també ha posat l’accent en la importància d’aquesta formació “com a eina imprescindible per millorar la competitivitat de les nostres empreses”.

Inscripcions obertes
La nova formació de l’EDER s’iniciarà el 22 de febrer amb el curs Com aprendre a generar idees de negoci. Les inscripcions per a aquesta i altres accions programades ja es poden realitzar de forma gratuïta a través del web www.rubiempresa.net, on també es pot consultar el calendari complet de les sessions i l’espai on es realitzen ─Rubí+D o Masia de Can Serra─.

El 2015, l’Escola d’Emprenedoria de Rubí va organitzar 22 cursos i jornades, que van sumar 110 hores i als quals van assistir 417 persones.