Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip de govern presenta el POUM L’equip de govern porta a votació plenària el text refós del Pla d’Ordenació Municipal (POUM) que ha de guiar la transformació de Rubí dels propers anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’equip de govern presenta el POUM

L’equip de govern porta a votació plenària el text refós del Pla d’Ordenació Municipal (POUM) que ha de guiar la transformació de Rubí dels propers anys

L’alcaldessa ha presentat el POUM aquest dilluns (Foto: Localpres).
L’alcaldessa ha presentat el POUM aquest dilluns (Foto: Localpres)

L’equip de govern ha presentat aquest dilluns en roda de premsa el text del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que es votarà al ple municipal d’aquest dijous. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha dibuixat les línies mestres d’un document que, segons ha afirmat, “és vital per adequar la ciutat als nous temps”. Martínez ha explicat que aquest document s’ha treballat de manera coordinada amb la Generalitat per dotar l’informe de les garanties tècniques necessàries.

L’objectiu és actualitzar la normativa urbanística vigent que data del 1981, amb una actualització del 1987, per tant, es tracta d’un instrument que ha de donar resposta als canvis demogràfics, industrials i socials que ha experimentat Rubí i a les necessitats futures.

Les línies mestres del document segueixen criteris de desenvolupament urbanístic sostenible que fixen en 88.000 habitants el topall de creixement i garanteixen una reserva d’habitatge protegit del 30%. A més, potencien els eixos comercials de la ciutat a l’hora que inclouen nous usos i espais per a l’oci, així com es reforça l’ús dels parcs de la ciutat des de l’òptica d’una ciutat pensada per als infants . En l’àmbit industrial, s’aposta per afavorir la flexibilitat dels usos econòmics.

Ana María Martínez ha recalcat la necessitat d’aprovar aquest document en considerar que “Rubí ha deixat passar molts trens i ja necessitem respondre de manera urgent a necessitats concretes [...] Un planejament adequat també fa que la riquesa no marxi i, per tant, mantenir l’ocupació”.

El document proposat contempla canvis en l’ordenament:

  • Centre: Consolidació del nucli com a espai d’ús prioritari per a vianants, amb una àmplia oferta comercial i d’oci de qualitat.
  • Eixos comercials: El POUM estableix l’obligatorietat de destinar les plantes baixes a activitat econòmica a les vies de major interès comercial.
  • Re urbanització eixos principals: El document contempla la conversió de l’avinguda de l’Estatut  en un eix urbà on es fomenti l’ús ciutadà i l’activitat comercial. El front de la riera és un altre dels espais que el POUM pretén modificar amb una renovació urbanística que millorarà la mobilitat; a peu, en vehicle privat i en transport públic; i la connectivitat entre les dues bandes a través de la millora dels ponts existents i la construcció de dos ponts més.
  • Nova estació Ferrocarrils de la Generalitat (FGC): S’adequa l’ordenament per facilitar la construcció d’una estació de FGC a la Llana, prevista al Pla Territorial Metropolità  (PTMB).
  • Vapor Nou: Recuperació d’aquest espai per a l’habitatge i usos terciaris i reserva de zona verda
  • Estació Renfe: El POUM contempla aquesta estació com a nou punt de creació d’una nova centralitat.
  • Parcs Territorials: Consolidació del Parc de Ca n’Oriol i les Valls de Sant Muç com els grans pulmons del municipi i zones d’esbarjo.
  • Equilibrar urbanitzacions: Millores en les vies de comunicació entre el nucli urbà i les urbanitzacions i millorar l’accés al transport públic.