Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Efecte E del segon trimestre proposa un taller de disciplina positiva La programació de l’Efecte E, que es desenvolupa paral·lelament al curs escolar i es renova cada trimestre, inclou tallers, cursos, xerrades, itineraris i espectacles per a tota la família https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Efecte E del segon trimestre proposa un taller de disciplina positiva

La programació de l’Efecte E, que es desenvolupa paral·lelament al curs escolar i es renova cada trimestre, inclou tallers, cursos, xerrades, itineraris i espectacles per a tota la família

La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies.
La programació de l’Efecte E aglutina tota l'oferta que l'Ajuntament de Rubí posa a disposició de les famílies

La programació de l’Efecte E aplega totes les propostes culturals i educatives pensades per a famílies que ofereix la ciutat, ja siguin activitats d’oci per a nens i nenes o formació per a adults. S’hi inclouen les propostes del Servei d'Educació i dels diferents equipaments culturals ─Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, El Celler, l'Ateneu, el Teatre Municipal La Sala i el Museu Municipal Castell (MMUC)─. La programació de l’Efecte E es desenvolupa paral·lelament al curs escolar i es renova cada trimestre. Les propostes són tallers, cursos, xerrades, itineraris i espectacles per a tota la família, entre d’altres.

L’Efecte E d’aquest segon trimestre proposa un taller de disciplina positiva a càrrec de Griselda Garriga, psicòloga, mestra, guia Montessori i facilitadora de disciplina positiva. Tindrà lloc en línia els dies 17 i 24 de febrer i 3, 10 17 i 24 de març (17:30 a 19 h). També s’han programat tres càpsules de suport familiar a càrrec de Cristina Castañé, de l’Òliba recursos educatius. El 26 de febrer tractaran els jocs de taula; el 5 de març, aprendre a través del cinema i el 12 de març, la creativitat. Totes les sessions tindran lloc en línia de 19:15 a 20:15 h. Finalment, les activitats formatives també inclouen un taller de grup per a famílies d’adolescents a càrrec de Diana Barenblit Scheinin, psicòloga clínica, i Domingo A. Mosto Granitto, psicòleg sanitari del centre IPSI. Serà un espai en línia (3, 10 i 17 de març - de 18:15 a 20:15 h) per compartir, reflexionar i oferir recursos per millorar la convivència amb els i les adolescents. Les famílies amb nens i nenes des de 5 anys també podran assistir al taller Preparem amanides de temporada! a càrrec de L’Ortiga (6 de març a les 12 h a El Celler)

Les activitats infantils de l’Ateneu Municipal també se sumen a la programació de l’Efecte E: el taller Art i creativitat: Juguem amb baldufes òptiques (20 de febrer - 11.30 h), l’obra de teatre familiar Els calaixos del cel (13 de març - 12 h), el taller Fem titelles amb assemblatge. Els ninots d’en Pau Klee (20 de març - 11.30 h) i el taller musical Els sons de la primavera (27 de març - 11 h i 12 h).

Al Teatre Municipal La Sala també s’hi podran veure dues propostes per a tota la família emmarcades en l’Efecte E: The postman (El carter) a càrrec de Txema Màgic (21 de febrer - 12 h) i Neón amb la Cia. Truca Circus (14 de març - 12 h). El Museu Municipal El Castell (MMUC) també ha programat un espectacle familiar: La Caputxeta Vermella i el follet a càrrec de Titelles Vergés que es podrà veure el 21 de març a les 12 h.

Les propostes del segon trimestre arrenquen dimarts 16 de febrer amb l’Hora del conte per a menuts de la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Aquest equipament suma a la programació de l’Efecte E les diferents sessions d’Hora del conte, l’espai literari del 20 de març a les 10 h titulat A través del mirall i allò que va trobar l’Alícia i un taller d’art infantil sobre escultura que tindrà lloc el 27 de març a les 11 h.

Finalment, l’Efecte E inclou també dos itineraris naturals en col·laboració amb Rubí d’Arrel: el 20 de febrer tindrà lloc un recorregut de 5 km pel torrent Fondo de Rubí i el 20 de març es proposa una ruta pel torrent i l’estany dels Alous.

Inscripció prèvia

Com tota l’activitat educativa i cultural de la ciutat, l’Efecte E també s’ha adaptat a les mesures de seguretat per contenir Covid-19: es requereix inscripció prèvia per a la majoria de les propostes, es limita l’aforament de les presencials i per assistir-hi caldrà fer servir mascareta.

El programa complet de l’Efecte E amb els requeriments d’inscripció de cada activitat es pot consultar al web municipal.