Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal i Vuit Temps reten homenatge a Neus Català amb l’espectacle “50.446” L’espai d’arts escèniques rubinenc oferirà diverses funcions d’aquest muntatge de dansa i teatre els dies 6, 7 i 8 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal i Vuit Temps reten homenatge a Neus Català amb l’espectacle “50.446”

L’espai d’arts escèniques rubinenc oferirà diverses funcions d’aquest muntatge de dansa i teatre els dies 6, 7 i 8 de març

50.446 és el número d’identificació que tenia assignat Neus Català al camp de concentració de Ravensbrück (foto: Fundació Pere Ardiaca).
50.446 és el número d’identificació que tenia assignat Neus Català al camp de concentració de Ravensbrück (foto: Fundació Pere Ardiaca)

L’Ateneu Municipal i Vuit Temps Espacio de Artes Escénicas oferiran els dies 6, 7 i 8 de març l’espectacle de dansa i teatre 50.446. El muntatge, inclòs a la programació del Dia Internacional de les Dones, ret homenatge a Neus Català i a totes aquelles dones que en algun moment han lluitat pels seus ideals, ja sigui de forma anònima o des d’una posició pública.

L’Ateneu ha impulsat aquesta proposta coincidint amb el pròxim aniversari de la mort de Neus Català (13 d’abril de 2019). L’espectacle porta el títol 50.446 perquè aquest era el número d’identificació de la rubinenca al camp de concentració de Ravensbrück. Vuit Temps ha pres com a referència els records de Català i, a través de la dansa i el teatre, ha dissenyat una peça artística que vol lluitar contra l’oblit, promoure la defensa d’ideals i homenatjar totes aquelles dones que van perdre la vida per fer sentir la seva veu. Alhora, 50.446 es presenta com un crit d’alerta davant l’auge de l’extrema dreta i la retallada de llibertats que se’n deriva.

L’espectacle ha estat creat per Àlex Colás i compta amb la direcció de Santiago Granizal i  Antonio Castillo.

L’Ateneu acollirà vuit funcions de 50.446 el divendres 6 de març a les 19 i les 20 h; el dissabte 7 a les 18, les 19 i les 20 h; i el diumenge 8 a les 18, les 19 i les 20 h. L’accés serà amb sistema de taquilla inversa, és a dir, que el públic pagarà a la sortida el preu que consideri adequat en funció de la seva valoració de l’espectacle.

Agermanament amb Els Guiamets
Els ajuntaments de Rubí i Els Guiamets, poble natal de Neus Català, han arribat recentment a un preacord d’agermanament. Aquest recull el compromís de totes dues localitats amb la recuperació i reparació de la memòria històrica i el reconeixement als veïns i veïnes que, com Català, van ser víctimes de la deportació.

L’agermanament, que encara s’ha de fer oficial, comprometrà Rubí i Els Guiamets a fer difusió de la seva memòria històrica, a donar suport a les activitats que fomentin la cultura i la memòria històrica impulsant intercanvis entre entitats i associacions i a fomentar les relacions entre organitzacions polítiques, culturals i de memòria històrica.