Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Associació de Veïns i Veïnes d’El Pinar agraeix la implicació de la ciutat amb el barri La Festa de la Primavera del Barri del Pinar serveix per fer balanç dels 10 anys del Pla de Barris i reconèixer les institucions i entitats que han participat en el Pla de desenvolupament Comunitari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Associació de Veïns i Veïnes d’El Pinar agraeix la implicació de la ciutat amb el barri

La Festa de la Primavera del Barri del Pinar serveix per fer balanç dels 10 anys del Pla de Barris i reconèixer les institucions i entitats que han participat en el Pla de desenvolupament Comunitari

La cultura tradicional i popular ha estat la protagonista de la festa: (Foto: Localpres).
La cultura tradicional i popular ha estat la protagonista de la festa: (Foto: Localpres)

El Barri del Pinar ha celebrat aquest dissabte la tradicional Festa de la Primavera. La trobada ha estat impulsada pel Servei de Ciutadania i Drets Civils de l’Ajuntament i el Pla de desenvolupament comunitari d’El Pinar amb la col·laboració de l’Associació de Veïns del barri i la participació de diverses entitats de cultura tradicional i popular.

Enguany,  aquesta cita també ha servit per fer balanç de la feina duta a terme fins ara a El Pinar. En aquest sentit, els veïns i veïnes han agraït la implicació del Servei de Ciutadania i Drets Civils de l’Ajuntament i del mateix Ajuntament amb el lliurament de plaques honorífiques. D'aquesta manera, s'han commemorat els deu anys de la posada en marxa del Pla de Barris, amb aportacions econòmiques de l’Ajuntament i la Generalitat, que ha servit per posar en marxa diverses iniciatives amb l’objectiu de dinamitzar el barri i la construcció del Centre Cívic-La Cruïlla, entre d’altres accions.

Una d’aquestes accions ha estat la creació de la comissió, formada per les entitats del barri, les associacions que hi treballen i els diversos serveis municipals, que ha permès el Pla de desenvolupament comunitari

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha participat a l’acte, acompanyada per diversos membres de l'equip de govern. Martínez ha volgut posar en valor l’evolució i millores que ha viscut el barri i ha accentuat la feina compartida: “La cohesió entre veïns i veïnes és un element essencial d’aquest barri i és el que ha fet possible tots aquests avenços. De la mateixa manera, també vull estacar tot el que s’ha aconseguit quan administració, ciutadania i entitats hem anat en la mateixa direcció”.

El Centre Obert Compartir és una altra de les iniciatives que ha vist reconeguda la seva feina a El Pinar. Es tracta d’un projecte impulsat des dels Maristes que treballa la integració i la formació amb els veïns i veïnes. La colla gegantera i la colla Amics de Rubí del CEIP Teresa Altet, la colla gegantera del CEIP Ca n’Alzamora, la colla els Geganters de Rubí i els Castellers de Rubí també han vist reconeguda la seva implicació amb el barri.

La Festa de la Primavera ja és una tradició d’El Pinar que, a través del treball en xarxa de les diferents entitats del barri, fomenta la cohesió social dels veïns i veïnes i facilita la integració de les persones nouvingudes. La proposta també pretén atraure persones d’altres punts de Rubí i donar-los a conèixer les accions que es desenvolupen en aquesta zona de la ciutat i enfortir el sentiment de pertinença de les persones que ja viuen al barri.