Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arxiu Municipal recull testimonis documentals sobre la Covid-19 L’objectiu de la iniciativa “Arxivem la Covid-19” és reunir i preservar imatges i documents sobre el moment excepcional que estan vivint els rubinencs i rubinenques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Arxiu Municipal recull testimonis documentals sobre la Covid-19

L’objectiu de la iniciativa “Arxivem la Covid-19” és reunir i preservar imatges i documents sobre el moment excepcional que estan vivint els rubinencs i rubinenques

La campanya vol aplegar imatges i altres documents d’interès sobre les vivències de Rubí al voltant de la Covid-19 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La campanya vol aplegar imatges i altres documents d’interès sobre les vivències de Rubí al voltant de la Covid-19 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Arxiu Municipal de Rubí se suma a la campanya Arxivem la Covid-19, impulsada per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya amb l’objectiu de reunir evidències documentals sobre el moment excepcional que estem vivint. Dins d’aquesta iniciativa, el servei de l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè li faci arribar mitjançant el correu electrònic imatges, dibuixos, textos i vídeos que expliquin l’impacte del coronavirus a la seva vida. Aquests materials poden mostrar, entre d’altres, què han fet els rubinencs i rubinenques durant el confinament, com han viscut l’estat d’alarma o què han vist al seu voltant durant aquests dies.

L’Arxiu Municipal vol incentivar un procés de documentació proactiva que serveixi a les futures generacions per comprendre l’experiència que està vivint la ciutat com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. Principalment es demanen fotografies i vídeos, però també qualsevol altre tipus de document elaborat aquests dies en relació al coronavirus, com ara dibuixos i cartes enviats pels infants a la gent gran, circulars de les empreses, cartells d’hospitals, escoles, empreses o supermercats amb instruccions sobre la Covid-19, diaris personals, etc.

Un cop recepcionat el material, l’Arxiu Municipal procedirà a la seva descripció i conservació, per tal que pugui estar disponible en un futur proper per a tota la ciutadania. Perquè aquest procés sigui més fàcil i els documents acabin sent útils, és important que els donants n’aportin la major informació possible, com per exemple el dia i hora en què es van prendre les imatges ─els mòbils i càmeres generen aquesta informació de forma automàtica─, l’autor/a, la ubicació, una referència a l’acció que recull i els drets d’accés i difusió ─és convenient que la persona que lliura el material indiqui d’entrada que en cedeix el dret de reproducció i consulta.

Arxivem la Covid-19 és una iniciativa que atorga a la ciutadania un paper protagonista a l’hora de mesurar l’impacte social de la pandèmia del coronavirus, alhora que la fa partícip de la memòria col·lectiva de Rubí.