Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’artista rubinenc Pep Borràs exposa una retrospectiva de la seva obra a La Claraboia L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez, han acompanyat Borràs a l’acte d’inauguració de la mostra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’artista rubinenc Pep Borràs exposa una retrospectiva de la seva obra a La Claraboia

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez, han acompanyat Borràs a l’acte d’inauguració de la mostra

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural i l’alcaldessa, visitant l’exposició amb l’artista (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres) .
El regidor de Promoció i Dinamització Cultural i l’alcaldessa, visitant l’exposició amb l’artista (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’espai d’art La Claraboia acull fins a aquest diumenge 30 de juny una mostra retrospectiva de l’artista rubinenc Pep Borràs. La inauguració de l’exposició, celebrada aquest divendres, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i del regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez.

Per completar aquest repàs a la seva trajectòria, Borràs ha triat 26 escultures i 19 copes que exemplifiquen la seva particular visió de l’art. Són peces que mostren l’obsessió del rubinenc per l’objet trouvé ─que ja van elevar a categoria d’art els dadaistes i surrealistes─, per la manipulació dels trastos vells i la deconstrucció de tot allò que ja ha gaudit d’una vida útil anterior. Sovint, Borràs treballa les seves obres en sèries temàtiques i les acompanya d’un procés de documentació previ. El collage, però sobretot l’assemblatge, són les tècniques que prefereix per convertir en escultura el ferro, la fusta o els plàstics. Així es constata en una mostra on destaquen grans clàssics de l’artista, com ara la seva reinterpretació de Las Meninas de Velázquez o les composicions amb banyes.

L’alcaldessa ha animat els rubinencs i rubinenques a aprofitar aquests dies de Festa Major per gaudir d’aquesta selecció d’obres de Borràs, “un dels artistes locals amb més personalitat i més compromesos amb la ciutat, ja sigui des de la seva faceta de professor d’edRa o com a autor d’elements tan populars com l’elefant Bòdum, o més recentment el Bòjum”.

L’exposició retrospectiva de Pep Borràs es podrà visitar fins a aquest diumenge 30 de juny al local de La Claraboia, situat al carrer Sant Miquel, número 9. Els dies feines, serà oberta de 19 a 21 h, i els festius, de 12 a 14 h i de 19 a 21 h.