Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa presenta el Pacte per la reindustrialització del Vallès Occidental al 2n Fòrum Logístic de Riba-roja de Túria Ana María Martínez Martínez ha intervingut en una taula on s’han abordat exemples de planificació i estratègies industrials municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa presenta el Pacte per la reindustrialització del Vallès Occidental al 2n Fòrum Logístic de Riba-roja de Túria

Ana María Martínez Martínez ha intervingut en una taula on s’han abordat exemples de planificació i estratègies industrials municipals

L’alcaldessa, durant la seva intervenció (foto cedida).
L’alcaldessa, durant la seva intervenció (foto cedida)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha intervingut aquest dijous al 2n Fòrum Logístic de Riba-roja de Túria (València) per explicar el Pacte per la reindustrialització del Vallès Occidental. En el marc de la trobada, que ha comptat amb la participació dels 200 municipis més industrialitzats d’Espanya, s’ha proposat la creació d’una Xarxa Nacional de Municipis Industrials i Logístics.

La primera edil de Rubí ha estat convidada a la jornada per intervenir en una taula sobre exemples de planificació i estratègies industrials municipals. Martínez hi ha exposat el Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, constituït el 2014 sota el lideratge del Consell Comarcal com un instrument de concertació i cooperació públic-privat que que té com a objectiu fer del Vallès Occidental un referent industrial de Catalunya. Dins d’aquest òrgan, ajuntaments, organitzacions sindicals, patronals, cambres de comerç, universitats i centres tecnològics vallesans comparteixen estratègies de desenvolupament econòmic local per tal de concertar una política comuna capaç de posar en pràctica mesures específiques de transformació del sector industrial en coordinació amb l’estratègia catalana.

Martínez ha explicat a València les accions impulsades fins al moment dins d’aquest pacte i aquelles que s’han de desenvolupar en el període 2020-2021, com ara un Pla de xoc per a la indústria i noves mesures que donin resposta a l’impacte socioeconòmic dels ERO.

L’alcaldessa ha valorat molt positivament l’oportunitat de participar en un fòrum on es donen cita els municipis més industrialitzats de l’estat: “A Rubí, estem compromesos amb el desenvolupament econòmic a través de la Taula de la Competitivitat Industrial i del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. Per això és tan important poder intervenir en fòrums com aquest, on a més s’aposta per crear una xarxa estatal de ciutats industrials”.

Tots els municipis presents al 2n Fòrum Logístic de Riba-roja de Túria s’han adherit a la Carta de Riba-roja de Túria, un decàleg per a la sostenibilitat de la indústria en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).