Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa obre la 3a Jornada de Formació Professional a l’edifici Rubí Forma La proposta ofereix tota la informació sobre l’oferta d’FP de Rubí, està oberta a tota la ciutadania i s’allargarà fins les 20 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa obre la 3a Jornada de Formació Professional a l’edifici Rubí Forma

La proposta ofereix tota la informació sobre l’oferta d’FP de Rubí, està oberta a tota la ciutadania i s’allargarà fins les 20 h

L’alcaldessa amb els primers joves visitant una de les demostracions (foto: Localpres).
L’alcaldessa amb els primers joves visitant una de les demostracions (foto: Localpres)

Ana María Martínez ha donat la benvinguda als primers alumnes que s’han acostat aquest dijous a l’edifici Rubí Forma per participar a la 3a Jornada sobre Formació Professional de Rubí. L’alcaldessa s’ha compromès en nom del govern a fer “tot el que estigui a les nostres mans per tal que vosaltres, els joves i, en general, tothom  que vulgui estudiar, trobi una oferta formativa útil, que permeti accedir a certificacions reconegudes i  sigui un trampolí per accedir o retornar al mercat laboral”. Així, Martínez ha reiterat l’aposta per la Formació Professional (FP) i la voluntat de, mitjançant el projecte Rubí Forma, fer encaixar les necessitats de les empreses locals amb la formació que s’ofereix als treballadors del futur. La màxima representant de la ciutat ha emplaçat als joves a continuar la seva formació: “Us demanem que tingueu sempre ganes de buscar la vostra vocació i de convertir-la en la vostra feina. Tant se val si us sembla difícil, us encoratgem a confiar que el vostre esforç per continuar estudiant valdrà la pena”.

Després de la benvinguda oficial a l’alumnat, l’alcaldessa, el regidor d’Orientació, Formació i Inserció Laboral, Sergi García; i la cap del Servei d’Ocupació, Pilar Rubio, han visitat algunes de les demostracions que ofereixen els centre durant tot el dia a l’edifici Rubí Forma. García ha avançat als mitjans de comunicació que la setmana vinent el govern es trobarà amb representants del departament d’Ensenyament per reclamar una oferta d’FP de perfil més industrial.

La jornada és oberta a tothom i per participar-hi cal una inscripció prèvia que es pot formalitzar a l’entrada de l’edifici. Fins dimecres al vespre, s’hi havien inscrit 515 persones, la majoria, joves.

Demostracions durant tot el dia

Fins les 20 h, els centres i les entitats col·laboradores oferiran tallers, demostracions i xerrades. Rubí Forma, que agrupa els serveis municipals al voltant de la formació per al treball, ofereix tallers sobre els programes formatius que es poden cursar en aquest equipament municipal: instal·lacions elèctriques, bar i cafeteria, energies renovables, fabricació de mecànica, soldadura, el programa SEFED. Els assistents també poden conèixer els tallers de recerca de feina que ofereix Rubí Forma.

L’Institut l’Estatut ofereix demostracions del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de sistemes microinformàtics i xarxes i el Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d’Administració de sistemes informàtics en xarxa. L’Institut la Serreta mostra el CFGM de perruqueria i cosmètica capil·lar, tot i que en aquest centre també s’hi pot cursar el CFGM d’atenció a persones en situació de dependència i els CFGS d’Educació Infantil i Integració Social. L’Institut J.V. Foix explica la seva oferta de CFGM de tècnic en electromecànica de vehicles automòbils i el CFGS de tècnic superior en automatització i robòtica industrial. A més, l’escola d’art i disseny edRa ha preparat tallers dels quatre cicles formatius que ofereix: Assistència al producte gràfic interactiu i Serigrafia artística, tots dos de grau mitjà; i Projectes i direcció d’obres de decoració i interiorisme gràfic, de grau superior. Des del Pla de Formació Integral – Pla de Transició al Treball (PFI – PTT) es mostren els cursos d’auxiliar d’imatge personal i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic.

L’escola Regina Carmeli també és a la jornada amb una mostra de tres cursos de grau mitjà: Auxiliar d’infermeria, Gestió Administrativa i Conducció d’Activitats Físiques i Esportives. Aquest centre també ofereix tres cursos de grau superior: Animació d’Activitats Físiques i Esportives, Comerç Internacional i Higiene Bucodental.