Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa i el regidor de Ciutadania conviden els rubinencs i rubinenques a participar al "Mes de les diversitats" Rubí vol un model de convivència intercultural que visibilitzi la diversitat com a factor enriquidor https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa i el regidor de Ciutadania conviden els rubinencs i rubinenques a participar al "Mes de les diversitats"

Rubí vol un model de convivència intercultural que visibilitzi la diversitat com a factor enriquidor

Ana María Martínez i Pau Navarro, minuts abans de l’inici del Mes de les diversitats (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Ana María Martínez i Pau Navarro, minuts abans de l’inici del Mes de les diversitats (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest divendres ha arrencat el Mes de les diversitats, una programació d’activitats impulsada pel servei de Ciutadania que té com a objectiu combatre els estereotips i prejudicis i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor. La proposta s’allargarà fins al 30 d’octubre i, entre d’altres, inclou espectacles, tallers, xerrades i exposicions en diferents equipaments municipals. 

El servei de Ciutadania té l’objectiu de desenvolupar accions de sensibilització en el marc d’una línia social constructiva i transformadora”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. La màxima representant municipal ha assegurat: “Volem que Rubí sigui una ciutat plena de colors. I quan dic ‘plena de colors’, el primer que em ve al cap és la diversitat”. De fet, la imatge del Mes de les diversitats lliga amb el disseny de la campanya Color. En aquest sentit, Martínez ha fet referència a les mascaretes que s’han dissenyat expressament per a l’ocasió, en col·laboració amb l’Escola d’Art i Disseny edRa, que plasmen els hexàgons característics d’aquesta iniciativa: “És una manera de visibilitzar aquesta campanya en un element, la mascareta, que s’ha convertit en indispensable en el nostre dia a dia”.

El regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano, també s’ha referit a les mascaretes de la campanya Rubí diversa: “Som una ciutat que està formada per tot tipus de perfils, que està plena d’aquest color de que parlàvem [...]. La col·laboració amb edRa és un altre exemple d’aquesta diversitat i transversalitat, que traslladem a la vessant intercultural , que volem potenciar perquè la ciutadania en tingui coneixement”. El regidor també ha posat en valor tant la pròpia campanya Rubí diversa com “el treball transversal a l’hora de preparar la programació. El servei de Ciutadania impulsa aquest Mes de les diversitats, però les propostes s’han treballat conjuntament amb altres serveis municipals i en col·laboració amb les entitats locals que treballen pel respecte i la tolerància, per fer aquesta mostra de la diversitat que tenim a la ciutat i que és el que ens fa rics”.

 

Tot un mes dedicat a la diversitat

La primera activitat del Mes de les diversitats ha estat l’Hora del conte Les ombres que conten contes, que ha tingut lloc aquest divendres a la tarda a l’Ateneu. Ha estat un espectacle basat en la tècnica de les ombres que ha fet viatjar el públic assistent a Indonèsia, a les seves històries, paisatges i música. Posteriorment, hi ha hagut un col·loqui sobre les diversitats.

Entre les diferents propostes programades fins al 30 d’octubre destaquen un cinefòrum al voltant de la pel·lícula Inch'Allah, que organitza Rubí Acull el proper 15 d'octubre, i la conferència Quiet, a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, sobre l’experiència de ser pare d’un fill amb paràlisi cerebral, que organitza l’Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR) el 29 d’octubre.

Dimecres 14 d’octubre, la ciutadania podrà seguir en línia un taller sobre prejudicis i estereotips que impartirà l’entitat SOS Racisme, mentre que dimarts 20 d’octubre, el Servei de Mediació ha preparat un taller al voltant de les conseqüències dels prejudicis. D’altra banda, el Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí del Consorci Sanitari de Terrassa proposa, el 8 d’octubre, un debat al voltant del vídeo Tenim molt a dir: en primera persona, obrint camins, on apareixen persones diagnosticades d’un problema de salut mental que expliquen la seva experiència.

I edRa també se suma al Mes de les diversitats a través de projectes artístics de diferents disciplines, que es podran veure del 13 al 30 d’octubre a l’aparador de la Biblioteca Mestre Martí Tauler. 

Totes les activitats requereixen inscripció prèvia. Les places presencials seran limitades per garantir grups reduïts.