Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa felicita l’Escola Balmes per les iniciatives solidàries a benefici de la lluita contra el càncer infantil Aquest dijous, el centre educatiu ha lliurat a l’Hospital Sant Joan de Déu els 6.397 euros recaptats enguany per aquesta causa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa felicita l’Escola Balmes per les iniciatives solidàries a benefici de la lluita contra el càncer infantil

Aquest dijous, el centre educatiu ha lliurat a l’Hospital Sant Joan de Déu els 6.397 euros recaptats enguany per aquesta causa

A l’acte de lliurament del xec solidari hi ha assistit bona part de l’alumnat de l’escola ( foto: Ajuntament – Localpres).
A l’acte de lliurament del xec solidari hi ha assistit bona part de l’alumnat de l’escola ( foto: Ajuntament – Localpres)

L’Escola Balmes ha lliurat aquest dijous un total de 6.397 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Aquests diners, que es destinaran a la investigació del càncer infantil, s’han recaptat a través de dues iniciatives organitzades per l’escola: l’activitat Camina, corre i balla contra el càncer infantil i una xocolatada solidària.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez i, a banda de diferents regidors de l’equip de govern i de personal del centre, ha comptat amb l’assistència de patrocinadors, voluntaris i de part de l’alumnat de l’escola.

L’alcaldessa ha explicat que “el càncer infantil no és com el càncer en els adults i requereix de molts esforços per part de la ciència per poder millorar el tractament que reben els nens i nenes malalts. I tot el que es faci és poc per aconseguir diners perquè la recerca i la investigació millorin”. Martínez s’ha mostrat molt orgullosa de la feina que fa l’escola, tant a nivell solidari com de transmissió de valors als i les alumnes, i ha assegurat que “tant el centre, que és qui ho organitza, com la ciutadania posem un granet de sorra en la lluita contra el càncer infantil”.

En el mateix sentit s’ha expressat el gerent de l’escola, Carles Camí Pericó: “Si mirem el pressupost que mou l’Hospital Sant Joan de Déu, segurament aquests 6.000 euros són molt pocs, en proporció al volum d’ajuts que rep d’altres entitats, però una gota omple l’oceà. I no és tant el fet d’omplir la pica de mica en mica, sinó conscienciar els nostres nens de lo important que és ajudar els altres”. Segons Camí, “la bellesa d’aquest projecte és que tots nosaltres podem fer moltes petites coses que al final sumen una cosa molt gran”.

De fet, aquesta és una de les línies pedagògiques de l’Escola Balmes. La directora del centre, Rosa Maria Solvas Millanes, ha destacat que “aquest projecte no només ajuda l’Hospital Sant Joan de Déu, sinó que ens permet sembrar aquesta llavor que, a poc a poc, va creixent entre els alumnes. Bona prova d’això són les iniciatives solidàries que ens plantegen els nostres nens i nenes”. En aquest sentit, ha destacat dos projectes que l’escola ha posat en marxa recentment a instància de l’alumnat: la venda de grues d’origami, els beneficis de la qual es destinaran a La Marató de TV3; i la comercialització de polseres solidàries realitzades també pels alumnes per ajudar un nen que pateix una malaltia rara que afecta els ronyons. El Xavi, l’impulsor d’aquesta darrera proposta, ha explicat per què va decidir plantejar aquesta iniciativa a la directora: “Un company de l’equip de futbol del meu germà gran té aquesta malaltia. I vaig pensar que si jo la tingués, m’agradaria que m’ajudessin”.

Per la seva banda, César Obea Castillo, un dels pares de l’escola impulsors d’aquesta iniciativa, ha agraït la implicació dels patrocinadors, de les persones voluntàries i de l’Ajuntament en aquest projecte. “Com vosaltres, també creiem que aquestes iniciatives fan poble i que demostren la solidaritat de la ciutadania”, ha explicat durant la seva intervenció, i ha afegit: “Aquests projectes agafen el seu sentit real quan aquests petits valents se’n surten. I avui en tenim un clar exemple, el de l’Aihnoa. Gràcies per donar-nos cada dia una lliçó de lluita i coratge”.

De fet, aquest projecte solidari va néixer arran del cas d’aquesta alumna de l’Escola Balmes, que va patir un càncer. Ara ja ho ha superat i, aquest dijous, ha volgut agrair la gran labor que fa l’Hospital Sant Joan de Déu ─el seu personal mèdic i l’entitat Pallapupes─, així com també la iniciativa de l’escola: “És un gran orgull participar en aquesta causa, ja que l’objectiu és poder recaptar diners per poder ajudar a la investigació contra el càncer infantil”.

Càndida Castillo Fuentes, de l’Hospital Sant Joan de Déu, ha estat l’encarregada de rebre el xec solidari. “No és fàcil organitzar aquest tipus d’esdeveniments, que suposen comptar amb la implicació de les famílies de l’escola i de tota la població. Per nosaltres és un orgull que, després de cinc anys, aquesta relació es mantingui d’aquesta manera tan activa i amb la implicació de tantes persones”. Castillo, que després de jubilar-se com a infermera, ara es dedica a tasques socials, ha parlat de la importància de les donacions solidàries, que suposen el 80% del pressupost de la investigació contra el càncer infantil: “Aquesta recerca la portem a terme gràcies a la col·laboració de famílies, empreses i entitats. Sense la filantropia no podríem tirar endavant la majoria de projectes”.

Activitats solidàries
Fa cinc anys que l’Escola Balmes organitza l’activitat Camina, corre i balla contra el càncer infantil que, amb el pas de les edicions, ha anat creixent i augmentant els diners recaptats. El primer any es van recollir 2.200 euros, mentre que el passat mes de maig se’n van aconseguir 5.569, entre les inscripcions i els dorsals solidaris.

La xocolatada és una altra de les propostes que permeten recollir diners que es destinen a la investigació del càncer infantil. La darrera edició, celebrada al març, va permetre recaptar 728 euros.

Durant aquests cinc anys, l’Escola Balmes ha aconseguit un total de 21.597 euros, que ha destinat íntegrament a l’Hospital Sant Joan de Déu.