Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa felicita els Maristes pel seu bicentenari La congregació ha inaugurat aquest dilluns a l’Auditori Vallhonrat una exposició que fa balanç d’aquests dos segles dedicats a l’educació d’infants i joves https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa felicita els Maristes pel seu bicentenari

La congregació ha inaugurat aquest dilluns a l’Auditori Vallhonrat una exposició que fa balanç d’aquests dos segles dedicats a l’educació d’infants i joves

L’alcaldessa, amb representants de Maristes i el bisbe de Terrassa (foto: Localpres).
L’alcaldessa, amb representants de Maristes i el bisbe de Terrassa (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor d’Educació, Sergi Garcia, han assistit aquest dilluns a la inauguració de l’exposició Maristes: 200 i +, que commemora el bicentenari d’aquesta congregació. La mostra es podrà veure a l’Auditori Vallhonrat (c. Sant Pere, 77-79) fins al 24 de novembre i després visitarà altres ciutats catalanes on els Maristes tenen presència.

Maristes: 200 i + és una mirada al passat, el present i el futur de la congregació. S’inicia amb un ampli recorregut històric que arrenca el 1817, quan Marcel·lí Champagnat va fundar els Maristes, i continua amb un seguit de testimonis que exemplifiquen els valors, la cultura i les experiències viscudes a les diferents escoles, obres socials i entitats que depenen de la congregació. El recull de textos, fotografies i vídeos es completa amb espais participatius que permeten als visitants compartir les seves pròpies vivències i aprofundir en aquells aspectes més interessants sobre la història i el futur dels Maristes. “Volíem mirar el passat de la institució, quin és el nostre present i cap a on volem anar [...]. Estem parlant de més de 12.000 infants, més de 10.000 famílies i 1.700 treballadors a Catalunya”, ha resumit el director de Maristes a Rubí, Valentí Alarcón.

Un dels aspectes que vertebren l’exposició commemorativa són els valors que promou la congregació des de la seva fundació ara fa 200 anys. Així ho ha subratllat l’alcaldessa, Ana María Martínez, durant el seu discurs: “Educar, estimar i viure. Això segurament és el que pot resumir millor la tasca d’educació en valors que fa un centre com Maristes dia a dia a la ciutat. La prova és que moltíssimes famílies, després de passar per l’escola, continuen vinculades a la família Maristes al llarg dels anys”. Per a la màxima responsable municipal, institucions com aquesta són “peces imprescindibles per aconseguir que entre tots i totes fem una veritable Ciutat dels Infants”.

Una gran família
Els Maristes, amb presència a 81 països, disposen de deu centres educatius i catorze obres socials a Catalunya. La congregació va arribar a Rubí el 1889 però la primera escola va haver de tancar i no va ser fins al 1967 quan va obrir-ne l’actual, que enguany commemora el 50è aniversari. A banda d’aquest centre, els Maristes també gestionen a Rubí dos projectes socials: Compartir-Grup Social Marista i la Llar Champagnat, un habitatge tutel·lat per a joves.

L’acte d’aquest dilluns ha reunit bona part de les persones vinculades a aquestes diferents iniciatives de Maristes, a banda de representants eclesiàstics del municipi i de la comarca. És el cas del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, qui ha convidat els representants de l’escola a Rubí a seguir vivint “amb passió” la seva vocació educativa.

Imatges relacionades

Part històrica de l'exposició (foto: Localpres)
Part històrica de l'exposició (foto: Localpres)