Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa felicita els Bombers de Rubí per la feina que fan diàriament i pels èxits a les competicions d’excarceració L’equip rubinenc ha quedat cinquè en la classificació de la maniobra complexa i desè a la classificació general al World Rescue Challenge de Luxemburg https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa felicita els Bombers de Rubí per la feina que fan diàriament i pels èxits a les competicions d’excarceració

L’equip rubinenc ha quedat cinquè en la classificació de la maniobra complexa i desè a la classificació general al World Rescue Challenge de Luxemburg

L’alcaldessa i la regidora, acompanyades dels bombers (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i la regidora, acompanyades dels bombers (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora de Seguretat, Marta Oliva Martín, han visitat aquest dilluns el parc de Bombers de la Generalitat de Rubí per felicitar els seus integrants pels èxits aconseguits en diverses competicions celebrades recentment. L’equip rubinenc ha quedat cinquè en la classificació de la maniobra complexa i desè a la classificació general al concurs mundial d'excarceració de Luxemburg. Al certamen, que ha tingut lloc entre els dies 7 i 11 de setembre, hi han participat una trentena d’equips de tot el món.

L’equip del parc de Bombers de Rubí va obtenir l’accés directe al campionat mundial en quedar en segona posició de la classificació general ─darrere de l’equip de Bombers de Gandia del Consorci de València─ al XVI Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico. Aquest certamen, celebrat a Lanzarote el passat mes de juny, va ser organitzat per l’Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT). Precisament ha estat l’equip de Gandia el guanyador de la categoria general d’aquesta edició del World Rescue Challenge.

Aquestes competicions, tal com els bombers han explicat a l’alcaldessa i a la regidora, són molt útils com a activitat formativa, ja que tot el que aprenen ho acaben traslladant al carrer a l’hora d’efectuar els diferents serveis.

 

Estiu complicat

A banda de lloar els resultats de l’equip rubinenc en aquests certàmens, l’alcaldessa també ha agraït la tasca que desenvolupa el cos de Bombers davant dels incendis forestals: “Ha estat un estiu difícil a Catalunya per diversos focs. Per sort, Rubí no ha hagut de lamentar cap incendi forestal. La tasca dels bombers ha estat bàsica”, ha explicat l’alcaldessa.

Enguany ha plogut poc i ha fet molta calor, fet que ha contribuït a incrementar el risc d’incendi. Segons Ana María Martínez Martínez, “tenint en compte la situació d’emergència climàtica que vivim, és obvi que cada estiu serà més important la vostra feina”.

La rubinenca també s’ha referit a la resta d’actuacions que realitzen els bombers: “Vull agrair l’esforç i el compromís del cos de Bombers, no només per la vostra intervenció en els incendis forestals, sinó que també per la multitud de serveis que efectueu pels veïns i veïnes de Rubí al cap de l’any. No són tan cridaners, però són de vital importància per la seguretat d’una ciutat”. L’alcaldessa també ha destacat la bona coordinació dels Bombers amb la Policia Local i Protecció Civil de Rubí.