Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa explica a veïns i comerciants les obres de millora que es fan a l’entorn del Mercat i del Celler Prop de 140 persones han assistit a la reunió informativa celebrada aquest dimecres a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa explica a veïns i comerciants les obres de millora que es fan a l’entorn del Mercat i del Celler

Prop de 140 persones han assistit a la reunió informativa celebrada aquest dimecres a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Martínez i Mas, durant la reunió mantinguda amb els veïns i comerciants dels voltants del Mercat i el Celler (foto: Localpres).
Martínez i Mas, durant la reunió mantinguda amb els veïns i comerciants dels voltants del Mercat i el Celler (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora de Serveis Territorials, Maria Mas, s’han reunit aquest dimecres amb els veïns i comerciants de l’entorn del Mercat i del Celler per explicar-los tant les obres que s’estan duent a terme com les que s’iniciaran properament en aquesta zona de la ciutat. Prop de 140 persones s’han desplaçat fins a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler per conèixer de primera mà les actuacions previstes i les afectacions viàries que se’n poden derivar.

La primera edil ha explicat que “la reunió ha servit perquè tant els veïns com els comerciants coneguessin amb detall totes les obres de millora que volem fer en aquesta zona. Aquest tipus de trobades s’emmarquen en la nova forma de fer política de l’equip de govern. Donem molta importància a la comunicació amb la ciutadania, és un dels nostres eixos d’actuació”.

Els assistents a la reunió s’han interessat especialment per les actuacions que s’han de realitzar a tocar de casa seva o del seu comerç, així com les possibles afectacions de trànsit que poden comportar aquestes obres. També han demanat informació sobre futures accions de millora en aquells trams que no estan inclosos a l’àmbit d’actuació previst. Paral·lelament, el consistori ha recollit totes aquelles demandes i suggeriments que han plantejat els veïns, com ara la possibilitat de modificar el tipus de paviment dels passos de vianants per evitar que rellisquin.

Actuacions a l’entorn del Mercat
Pel que fa a la zona del Mercat, el consistori està duent a terme obres de millora als carrers Cervantes ─entre García Lorca i Joan Maragall─ i Cal Gerrer ─entre Cervantes i Magí Raméntol─.

En el primer cas, els treballs consisteixen en millorar l’accessibilitat d’aquesta via, adequant l’espai de circulació dels vianants per fer-lo més transitable i segur. S’estan arranjant les voreres de manera puntual en aquells trams on és necessari, es renova completament una de les voreres d’aquest carrer ─costat nord─ entre Cal Gerrer i Lluís Ribas i s’amplien les cantonades dels carrers Lluís Ribas, Duran i Bas i Joan Maragall.

En el cas de la reurbanització del c. Cal Gerrer, les obres responen a la voluntat de l’Ajuntament d’ampliar les voreres per fer-les més transitables pels vianants i, alhora, reparar el ferm de la calçada, molt malmès pel pas dels vehicles. Aquesta actuació també contempla millores tant al clavegueram com a la xarxa d’abastament d’aigua potable, uns treballs executats per SOREA ─l’empresa gestora de la xarxa de sanejament municipal─.

En les properes setmanes, el consistori també iniciarà els treballs als carrers Joan Maragall ─entre el c. Cervantes i la pl. Agricultura─, Bartrina ─entre el c. Lluís Ribas i la pl. Sindicats─ i Magallanes ─entre els carrers Magí Raméntol i Torres Oriol─.

En aquests casos, en línies generals, es refaran els trams de vorera malmesos i es configuraran creuaments en forma d’orella, on la vorera recull la banda d’aparcament i disposa un gual de vianants. Això permet oferir una major visibilitat a les persones que van a peu i, per tant, fer la seva circulació més segura.

Actuacions als voltants del Celler
Pel que fa a les vies que envolten el Celler, s’actuarà als carrers García Lorca ─entre els carrers General Prim i Pintor Murillo─, General Prim ─entre els carrers García Lorca i Pintor Coello─ i Pintor Coello ─entre el passeig del Ferrocarril i el c. Pintor Murillo─. Les actuacions consistiran en renovar la xarxa d’aigua potable i de clavegueram d’alguns trams ─obres que executarà SOREA─ i refer les voreres i la calçada malmeses. 

Imatges relacionades

Unes 140 persones han assistit a la reunió informativa celebrada aquest dimecres (foto: Localpres)
Unes 140 persones han assistit a la reunió informativa celebrada aquest dimecres (foto: Localpres)