Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Rubí impulsa una mesa de negociació a quatre bandes per desencallar la problemàtica de la PAH amb Catalunya Caixa L'alcaldessa, Carme García, s'ha reunit aquest dijous amb membres de la PAH per escoltar les seves demandes https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019alcaldessa-escolta-les-demandes-de-la-plataforma-d2019afectats-per-la-hipoteca/@@images/image/preview

L'Ajuntament de Rubí impulsa una mesa de negociació a quatre bandes per desencallar la problemàtica de la PAH amb Catalunya Caixa

L'alcaldessa, Carme García, s'ha reunit aquest dijous amb membres de la PAH per escoltar les seves demandes

El SIAH està ubicat al carrer Prim.
El SIAH està ubicat al carrer Prim

L’alcaldessa, Carme García, i el tinent d’alcalde responsable de l’Àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, s’han reunit aquest dijous a la tarda amb membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per conèixer l’estat d’aquells casos que encara estan pendents de resoldre amb Catalunya Caixa. Uns processos que van motivar l’inici d’una acampada indefinida davant d’una oficina de l’entitat a Sant Cugat ara fa més de 100 dies i l’ocupació momentània d’una sucursal de la nostra ciutat el passat dilluns 5 de gener.

En el marc d'aquesta trobada, Carme García ha avançat que exigirà la creació d'una mesa de negociació a quatre bandes que aplegui els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, la PAH i Catalunya Caixa, amb l'objectiu d'abordar-hi els casos de més difícil solució i desencallar l'actual situació de desacord.

La reunió d'aquest dijous s'ha produït després que la PAH hagués fet arribar una carta a l’alcaldessa sol·licitant la seva mediació amb l'entitat bancària. En relació a aquesta qüestió, Carme García ha explicat a la plataforma que, des de l’inici de la protesta de Sant Cugat, l’Ajuntament ha estat en permanent contacte tant amb Catalunya Caixa com amb el Consistori de la ciutat veïna, que s’ha encarregat de facilitar la negociació entre l’entitat bancària i els afectats. A més, l’Ajuntament ha tornat a parlar amb Catalunya Caixa per instar-la a reprendre les converses, ateses les actuals dificultats d’acord. En aquest sentit, l’alcaldessa ha refermat a la PAH la seva voluntat de seguir lluitant perquè no s’esgotin les vies de negociació.

Durant la trobada d’aquest dijous, l’alcaldessa ha recordat a la plataforma la importància que les persones afectades per processos de desnonament facilitin tota la informació possible sobre la seva situació a l’Ajuntament a través del Servei d’Intermediació d’Afectats per la Hipoteca (SIAH). I és que, tal com ha subratllat Carme García, aquesta és l’única manera que el Consistori disposi d’eines legals per poder negociar amb les entitats bancàries.

Un municipi pioner en la defensa dels afectats
El SIAH es va posar en marxa al març del 2012, convertint Rubí en el segon municipi de tot el país a crear aquest servei, que ofereix informació i assessorament a les famílies que tenen dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris i que, per aquest motiu, es troben en risc de perdre el seu habitatge. Paral·lelament a l’obertura del SIAH, l’Ajuntament de Rubí també va constituir la Taula especial de desnonaments, presidida per l’alcaldessa, on s’apleguen responsables polítics i tècnics de les àrees d’Habitatge i Serveis Socials, així com representants dels grups municipals i de les entitats socials, inclosa la PAH.