Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa dona a conèixer el projecte per habilitar un nou pavelló a Cova Solera El nou equipament, que es construirà en un terreny d’uns 1.800 m2 i amb una inversió de prop d'1,2 milions d’euros, es convertirà en la seu del GAER https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa dona a conèixer el projecte per habilitar un nou pavelló a Cova Solera

El nou equipament, que es construirà en un terreny d’uns 1.800 m2 i amb una inversió de prop d'1,2 milions d’euros, es convertirà en la seu del GAER

L’alcaldessa, la regidora i membres del GAER, durant la presentació del projecte (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa, la regidora i membres del GAER, durant la presentació del projecte (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presentat aquesta tarda el projecte executiu de les pistes esportives de Cova Solera, que permetrà oferir una seu definitiva al GAER. El projecte ha estat aprovat de forma definitiva i per unanimitat al Ple municipal del mes de febrer i en breu s’iniciarà la licitació de les obres.

Durant l’any 2019, amb el trasllat de les pistes de petanca de Cova Solera a un nou espai proper dins la mateixa parcel·la municipal, es va enderrocar l’edificació de les antigues petanques, deixant un terreny pla disponible per a altres equipaments. “Davant d’aquesta oportunitat, vam veure viable incorporar un nou equipament al municipi destinat a serveis esportius”, ha explicat l’alcaldessa.

És per aquesta raó que l’Ajuntament va impulsar la redacció del projecte executiu per a la construcció d’un nou pavelló que albergarà una pista de gimnàstica artística coberta i una pista multiesportiva descoberta per tal de donar resposta a l’alta demanda d’espais esportius a la ciutat. Es tracta d’una actuació que abasta uns terrenys de 1.800 metres quadrats aproximadament i d’una obra que podria tenir una inversió d’un milió 230 mil euros.

Aquest ─segons ha manifestat l’alcaldessa─ és un espai amb vocació de créixer com a nova centralitat esportiva”. I és que, segons Ana María Martínez Martínez, “els terrenys que tenim a la ciutat són limitats, i sempre estem mirant la manera de no perdre espai per a ús ciutadà, en aquest cas per a la pràctica esportiva. Amb aquesta solució donem resposta al GAER, oferint una seu definitiva a l’entitat, a qui agraeixo la paciència que ha tingut durant tots aquests anys. Aquest club està fent una gran tasca a la nostra ciutat, i cada cop més són més els i les joves que s’animen a practicar la gimnàstica artística”.

Com ha comentat l’alcaldessa, el GAER ha anat movent-se per diferents espais esportius de la ciutat i necessita establir-se en un lloc fix que li permeti afiançar el seu projecte a la nostra ciutat i no perdre esportistes en cada canvi.

Actualment, aquesta entitat està utilitzant un terç del pavelló poliesportiu de Can Rosés, un espai just pel volum d’activitat que organitza. En aquest sentit, l’espai limita les possibles activitats que puguin organitzar en aquesta instal·lació.

La vicepresidenta del GAER, Susana Cintas López, s’ha mostrat molt satisfeta davant la futura construcció d’aquest nou equipament: “Agraïm l’esforç que ha fet l’equip de govern, perquè ha estat una tasca llarga i complicada [...] Ajudarà molt al dia a dia del club, però no és només una millora per nosaltres, sinó també per la resta d’entitats que convivim al pavelló de Ca Rosés, perquè el fet que nosaltres siguem allà dificulta altres activitats”.

Juntament amb aquest pavelló cobert a Cova Solera, es construirà una pista poliesportiva descoberta que permetrà millorar la dotació d’instal·lacions esportives, amb la qual cosa s’afavorirà la dinàmica esportiva de la ciutat.

Objectius de Desenvolupament sostenible