Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa destaca els valors inclusius de l’Escola Schola a la celebració del seu 50è aniversari El centre educatiu ha celebrat aquest dimarts l’acte institucional amb motiu de l’efemèride, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa i la consellera d’Ensenyament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa destaca els valors inclusius de l’Escola Schola a la celebració del seu 50è aniversari

El centre educatiu ha celebrat aquest dimarts l’acte institucional amb motiu de l’efemèride, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa i la consellera d’Ensenyament

L'acte ha tingut lloc al gimnàs de l'Escola Schola (foto: Localpres).
L'acte ha tingut lloc al gimnàs de l'Escola Schola (foto: Localpres)

L’Escola Schola ha celebrat aquest dimarts a la tarda l’acte institucional amb motiu del seu 50è aniversari. La trobada, que ha tingut lloc al gimnàs del centre, ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Carme García, la regidora d’Educació, Belén Meneses, i la consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, entre d’altres.

Abans de l’acte, l’alcaldessa i la consellera han signat al Llibre d’Honor de l’escola i s’han intercanviat obsequis amb els responsables del centre. A continuació han tingut lloc els parlaments d’Esther Soria, actual directora de la Schola, i de Miquel Morell, el seu fundador i director durant el període 1964-1987, que han fet una aferrissada defensa dels valors laics i inclusius del centre. De la seva banda, la consellera i l’alcaldessa han felicitat la comunitat educativa de la Schola per aquests 50 anys i han evidenciat igualment el seu caràcter integrador. “La Schola és un centre on tothom pot formar-se en una educació que se centra en els valors, sigui quina sigui l’edat i la procedència. Aquesta és una escola que suma, inclusiva”, ha dit Carme García.

L’acte s’ha tancat amb una actuació musical a càrrec d’alguns dels alumnes del centre.

50 anys de tasca educativa
La Schola va néixer el 1964 amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de la ciutat en matèria d’educació secundària. Des d’un primer moment, el centre va concedir una gran importància a la celebració de les tradicions i a les activitats culturals, així com a la promoció de la no-violència. El propi logotip de l’escola, protagonitzat per un colom, apel·la als valors de la pau, l’amor i la justícia.

El 1976, el centre es va traslladar a la seva actual ubicació, al carrer Sant Pere, número 12. A finals dels 80, es va iniciar una remodelació profunda de l’edifici que va obligar els alumnes a seguir les classes en altres espais de la ciutat durant els cursos 1988-1989 i 1997-1998.

Aquest curs, el centre està organitzant diversos actes commemoratius amb motiu del seu 50è aniversari. El passat mes de març, els alumnes i els mestres del centre van compartir un dinar al carrer, i en aquests moments també es pot visitar a l’escola una exposició commemorativa. 

Imatges relacionades

L'alcaldessa ha lliurat una placa commemorativa a l'escola (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha lliurat una placa commemorativa a l'escola (foto: Localpres)
Els alumnes de la Schola cantant al final de l'acte (foto: Localpres)
Els alumnes de la Schola cantant al final de l'acte (foto: Localpres)
Miquel Morell durant la seva intervenció (foto: Localpres)
Miquel Morell durant la seva intervenció (foto: Localpres)