Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí participa a Greencities, el fòrum d’intel·ligència i sostenibilitat urbana El certamen, que se celebra a Màlaga aquest dimecres i dijous, aborda els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a base per dissenyar les ciutats del futur https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí participa a Greencities, el fòrum d’intel·ligència i sostenibilitat urbana

El certamen, que se celebra a Màlaga aquest dimecres i dijous, aborda els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a base per dissenyar les ciutats del futur

L'alcaldessa, durant el fòrum Greencities (foto: Ajuntament de Rubí).
L'alcaldessa, durant el fòrum Greencities (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, acompanyada dels regidors de Planejament Urbà, Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto Ortiz, i de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, participa aquest dimecres i dijous al fòrum Greencities, una trobada de referència de tots els agents implicats en la construcció de ciutats intel·ligents i sostenibles a l’Estat espanyol.

La tecnologia i la sostenibilitat són els eixos centrals d’aquest fòrum, en què es donen cita institucions, administracions públiques, empreses i professionals per projectar les ciutats del futur. Així, Greencities convida a connectar projectes, establir contactes, explicar idees, oferir serveis, abordar les noves tecnologies i obtenir inspiració. És un esdeveniment que ofereix una bona oportunitat per fer networking entre empreses i ciutats per dissenyar, plegades, el futur.

L’edició d’enguany de Greencities vol establir les línies de futur i aprofundir en un nou full de ruta, en base als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l'agenda 2030 de les Nacions Unides. Durant el fòrum s'abordaran aquests objectius, que tenen com a finalitat eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tothom a través del desenvolupament sostenible.

El Pla de mandat 2019-2023 d’aquest govern municipal recull els compromisos que adoptem com a organització amb tots els rubinencs i rubinenques durant els propers anys, tots ells alineats amb els ODS”, ha explicat l’alcaldessa, que ha afegit: “Hem cregut convenient assistir a Greencities per poder compartir experiències i inquietuds amb altres administracions i empreses sobre el futur de les ciutats: cal que, tots plegats, caminem en aquesta direcció, buscant la sostenibilitat i l’eficiència”.  

Un dels grans temes que aborda Greencities és la mobilitat urbana, cercant noves fórmules més sostenibles: des de sistemes híbrids i elèctrics fins a models de mobilitat compartida. Aquest aspecte és especialment important actualment, quan les ciutats estan buscant noves fórmules per donar resposta als reptes en matèria de mobilitat que plantegen les mesures per frenar la COVID-19. Rubí ja ha aplicat mesures per garantir la distància de seguretat interpersonal a diversos espais de la ciutat. “Esperem que s’obri un interessant debat amb altres ciutats que tenen els mateixos problemes que nosaltres i que també busquen solucions sostenibles a les qüestions de mobilitat”, ha comentat Ana María Martínez Martínez. Segons l’alcaldessa, a Greencities també poden sorgir idees de cara al futur de l’avinguda de l’Estatut, que l’Ajuntament té previst transformar perquè adquireixi estructura de carrer i no de via de pas entre ciutats.