Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa agraeix la implicació de les entitats locals a l’hora de confeccionar la programació de Festa Major La tradicional recepció, en el marc de la qual s’ha homenatjat aquelles associacions que estan d’aniversari, s’ha traslladat enguany al darrer dia de la festa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa agraeix la implicació de les entitats locals a l’hora de confeccionar la programació de Festa Major

La tradicional recepció, en el marc de la qual s’ha homenatjat aquelles associacions que estan d’aniversari, s’ha traslladat enguany al darrer dia de la festa

La recepció s’ha celebrat enguany al Castell (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La recepció s’ha celebrat enguany al Castell (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dimarts a la tarda ha tingut lloc la tradicional recepció d’entitats de Festa Major. Enguany, l’acte ha canviat de data i d’emplaçament: en comptes d’encetar la festa de Sant Pere als jardins de l’Ateneu, la trobada ha tingut lloc al Castell i ha servit per acomiadar aquests cinc dies de festa.

Durant la cita, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha agraït a les entitats de la ciutat la seva dedicació a l’hora d’organitzar cada any diverses activitats per Festa Major. I ha fet èmfasi en el moment que ens ha tocat viure, marcat per la pandèmia: “Ha estat un any i mig complicat, dolorós en molts sentits, i particularment complex per a tots aquells que integreu el teixit associatiu local. Durant molt de temps, heu hagut d’aturar màquines i renunciar a la vostra essència participativa mentre somiàveu amb l’esperat retorn a la normalitat. Una normalitat que ja la tenim a tocar, afortunadament, i que s’ha deixat sentir durant tots aquests dies de Festa Major”.

Com ha explicat l’alcaldessa, els rubinencs i rubinenques han pogut gaudir enguany d’una programació molt més àmplia del que es podia esperar fa només uns mesos. L’Ajuntament ha aplicat totes les mesures de seguretat que calia perquè la ciutadania es divertís i celebrés la festa de Sant Pere. Tota aquesta precaució “no ha evitat que l’espreméssim com mai. Crec que totes i tots hem sentit que era un moment especial, simbòlic, l’inici d’una nova etapa més lluminosa per fi”, ha assegurat Martínez. I en això, les entitats hi han tingut un paper clau: “tant les que heu pogut organitzar activitats, malgrat les limitacions, com també les que hi heu hagut de renunciar i, malgrat això, ens heu acompanyat als carrers, als recintes de la programació... compartint una mateixa felicitat pel retrobament”.

 

Reconeixement a les entitats que estan d’aniversari

A banda de celebrar conjuntament la tasca feta a la ciutat per part de les diferents associacions locals, l’acte també ha servit, com és habitual, per reconèixer aquelles entitats que aquest 2021 ─i també les que ho van fer el 2020─ celebren el 25è aniversari de la seva inscripció al Registre d’Entitats Ciutadanes (REC) de Rubí.

En aquesta ocasió, l’alcaldessa ha lliurat un reconeixement institucional a les següents entitats que celebren un quart de segle:

 • Associació de Veïns de la Plana del Castell. El seu president, Conrad Donés Garuz, ha explicat: “La part positiva que hem d’extreure d’aquesta situació és que portem molts anys d’activitat i, en canvi, la COVID-19 només ens ha afectat un parell d’anys. Estem contents d’haver-nos retrobat”.
 • Associació de Veïns de Can Solà. Segons el president, José Luis Alcayde, “portem un parell d’anys molt difícils i esperem que, de mica en mica, la cosa s’encarrili”.
 • Associació de Propietaris Vallès Park. El president de l’entitat, José Nebot Álvarez, s’ha mostrat “molt agraït pel reconeixement. És una cosa que molts de nosaltres hem heretat de gent que va tenir la voluntat d’anteposar els interessos dels nostres veïns als inicis de l’entitat, que van ser molt més difícils que ara”.
 • Asociación Rociera Andaluza de Rubí. La seva presidenta, Dolores Sayavera Maestre, ha donat les gràcies a l’alcaldessa i a l’Ajuntament “per pensar en nosaltres. Hem passat un temps dolent però, amb ganes, ho recordarem de diferent manera a partir d’ara”.
 • Colla de Diables de Rubí. El president, Roger Monterde Puig, ha verbalitzat el desig de “continuar tirant foc” i que els rubinencs i rubinenques assisteixin “a la presentació de la nostra nova bèstia de foc que, si tot va bé i les circumstàncies ho permeten, serà durant les festes de Sant Roc”.
 • Associació de Veïns de Castellnou (sector D). Ha recollit el reconeixement la presidenta de l’entitat, Eva Panadés Rubio.
 • Els Castellers de Rubí. La seva presidenta, Ana Arenas Verdugo, ha agraït la participació de tota la gent que ha format part de la colla aquests 25 anys, que “han aixecat els castells, i encara tenim un camí molt dur, perquè aquesta pandèmia ha acabat amb nosaltres. Serem els últims a tornar a reprendre l’activitat, però esperem que la resta d’entitats ens ajudin a aixecar-ho”.
 • Hoquei Club Rubí Cent Patins. El seu president, Ernesto Vermiglio, ha lamentat no haver pogut celebrar aquests 25 anys: “Volíem fer un partit de velles estrelles del hoquei i reunir-nos per commemorar aquests 25 anys, però farem un 25+1 o 25+2 si el COVID ens ho permet”.

També s’ha homenatjat les entitats que han complert 26 anys:

 • Associació de Veïns de Castellnou – Can Tapis (sector B). Ha recollit el reconeixement el president de l’entitat, José Banderas Palas.
 • Associació de Veïns de Can Serrallac. Ha recollit el reconeixement Manuel Fuentes, membre de l’entitat.
 • Associació de Veïns de Can Serrafossà. Ha recollit el reconeixement el president de l’entitat, Esteban Barrachina de Inés.
 • Club Voleibol Rubí. La vicepresidenta, María Dolores González Martín, ha explicat que fa 26 anys, amb el Francesc Calvo i el Manel Mañas, entre d’altres, van decidir crear una entitat esportiva femenina de voleibol i “hem arribat fins avui. Esperem poder seguir 26 anys més, gràcies a la gent jove que tenim”.

L’alcaldessa també ha lliurat un reconeixement a una entitat que enguany celebra el mig segle de vida:

 • Club Natació Rubí. El secretari de la junta del club, Joan Manel Sampons, ha recordat que, “quan vam començar, érem molt poca gent, però la cosa va anar evolucionant i ara actualment tenim molts equips. Volem donar les gràcies a l’Ajuntament, que sempre ens ha fet costat”.

I, per últim, també s’ha homenatjat una entitat que ha fet 100 anys:

 • Casal Popular de Rubí. La presidenta de l’associació, Montserrat Comellas Roura, ha explicat que “és difícil, quan es comença una entitat, pensar fins a on arribarem. Per Mossèn Guardiet era impossible pensar-ho quan va començar aquell petit esplai pels nens de catequesis”. Segons Comellas, quan s’inicia una entitat “es fa amb el cor” i ha avançat que durant aquest any es programaran activitats per commemorar aquest centenari.