Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa acompanya l’alumnat de Rubí en l’inici del nou curs escolar 555 nens i nenes viuen avui el seu primer dia d’escola com a alumnes d’Infantil 3 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa acompanya l’alumnat de Rubí en l’inici del nou curs escolar

555 nens i nenes viuen avui el seu primer dia d’escola com a alumnes d’Infantil 3

L’alcaldessa i el regidor d’Educació al pati del 25 de Setembre  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’Educació al pati del 25 de Setembre (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El curs 2023-2024 ha començat aquest dimecres 6 de setembre per a 10.036 alumnes rubinencs d’educació obligatòria, segons dades de matrícula provisionals. D’aquests, 6.822 estudiaran a centres públics i 3.214 ho faran a centres concertats. 1.831 nens i nenes cursaran el segon cicle d’educació infantil; 4.572, educació primària; i 3.633, Educació Secundària Obligatòria. 555 nens i nenes viuen avui el seu primer dia d’escola com a alumnes d’Infantil 3.

Coincidint amb l’inici del curs escolar, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Educació, Víctor García Correas, han visitat l’Escola 25 de setembre. “Desitgem a tota la comunitat educativa, famílies, professorat i sobre tot, alumnat, que sigui un bon curs, ple d’encerts i profitós. Com a l’Ajuntament, acompanyem aquest inici de curs perquè les cares d’il·lusió d’avui es mantinguin tot el curs”, ha dit l’alcaldessa. El curs ha començat amb normalitat a tots els centres, tret de l’Escola Ramon Llull on encara no han finalitzat les obres per la retirada d’amiant que hi fa la Generalitat de Catalunya. “La nostra raó de ser com a servidors públics passa en primera instància per acompanyar les persones que més ho necessiten. Els serveis d’Educació i Serveis Socials treballen per minimitzar el que suposa l’increment de preus per a les famílies més vulnerables, en aquest cas, en el retorn a l’escola”, ha recordat la màxima edil. El regidor també ha conclòs que el curs comença més enllà de les aules: “les activitats de l’Efecte E, les propostes del Carnet 360 ... Són algunes de les iniciatives municipals que promouen el lleure educatiu per garantir que tot l’alumnat tingui accés a l’educació, dins i fora de l’escola”.

L’alcaldessa també ha recordat que espera reunir-se aviat amb la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya per tractar la situació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol. En aquesta trobada, Rubí recordarà la necessitat d’ampliar aquest centre educatiu i reivindicarà també la instal·lació de sistemes de refrigeració per combatre les altes temperatures als centres escolars. L’Ajuntament ha col·locat tendals per fer ombra al pati de l’Institut-Escola Teresa Altet i ho farà també al 25 de setembre.

Les tres escoles bressol municipals han encetat el curs també aquest dimecres amb totes les places ocupades ─126 en el cas de l’Escola Bressol Municipal Lluna i 127 en el cas de la Sol Solet i La Bruna─ i llista d’espera activa.

Pel que fa a l’educació postobligatòria, la matrícula segueix oberta però s’estima que aproximadament 800 joves rubinencs faran Batxillerat i 200 més estudis de Formació Professional de grau mitjà o superior.

Objectius de Desenvolupament sostenible