Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treballa amb l’INCASÒL per renaturalitzar la zona del camp de golf de Can Sant Joan L’objectiu del Consistori rubinenc és aconseguir la cessió d’ús públic d’aquests terrenys per recuperar aquest espai pel gaudi de la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament treballa amb l’INCASÒL per renaturalitzar la zona del camp de golf de Can Sant Joan

L’objectiu del Consistori rubinenc és aconseguir la cessió d’ús públic d’aquests terrenys per recuperar aquest espai pel gaudi de la ciutadania

L’alcaldessa i els regidors, durant la reunió amb l’INCASÒL (foto: Ajuntament de Rubí).
L’alcaldessa i els regidors, durant la reunió amb l’INCASÒL (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Planificació Urbana, Rafael Güeto Ortiz, i el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, s’han reunit aquesta setmana amb representants de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) per abordar el futur del camp de golf de Can Sant Joan. Durant la trobada, totes dues administracions han manifestat la seva voluntat de procedir a gestionar la cessió d’ús públic d’aquest espai ─que abans era privatiu─ pel gaudi de la ciutadania.

El setembre de l’any passat, l’INCASÒL ja es va comprometre que aquest terreny sigui en el futur un espai obert a la ciutadania, en el marc d’una reunió celebrada amb els Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat.

A la trobada d’aquesta setmana, el Consistori ha tornat a mostrar la seva voluntat i conformitat perquè aquest tràmit s’acabi fent realitat i ha obert un espai de diàleg amb aquest òrgan del Govern català per materialitzar-ho. Així, s’ha començat a treballar per definir com es realitzarà el manteniment i la gestió d’aquest espai.

La nostra voluntat, una demanda històrica compartida amb la ciutadania, és que aquest espai es renaturalitzi i que totes les construccions derivades del camp de golf desapareguin. Volem que aquest terreny torni a ser un espai natural de qualitat, que puguin utilitzar els rubinencs i les rubinenques. I que, tenint en compte la seva proximitat al parc de Ca n’Oriol, passi a incorporar-se a aquesta gran zona verda de la ciutat”, ha assegurat l’alcaldessa.

L'antic camp de golf de Can Sant Joan és un espai de 80 hectàrees situat entre Rubí i Sant Cugat que actualment està en desús. L’Ajuntament de Rubí ja havia alertat en successives ocasions de l’estat d’abandonament d’aquest espai. El Consistori rubinenc va presentar una moció al Ple per a la recuperació d’aquest enclavament estratègic.

El camp de golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i va ser el primer camp de golf públic de Catalunya. L'abril de 2018 va ser clausurat per ordre judicial.

Objectius de Desenvolupament sostenible