Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament torna a tancar un tram de l’avinguda de l’Estatut per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible Aquest diumenge, entre les 10 i les 14 h, es prioritzarà la circulació de vianants pel tram comprès entre la plaça de l’Agricultura i el carrer de les Basses https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament torna a tancar un tram de l’avinguda de l’Estatut per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible

Aquest diumenge, entre les 10 i les 14 h, es prioritzarà la circulació de vianants pel tram comprès entre la plaça de l’Agricultura i el carrer de les Basses

En un futur, l’avinguda de l’Estatut es convertirà en un carrer més de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
En un futur, l’avinguda de l’Estatut es convertirà en un carrer més de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura que, sota el lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible, promou hàbits de mobilitat més segurs, sostenibles i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. La iniciativa també pretén visualitzar els possibles canvis que es poden implementar en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

Rubí s’ha adherit un any més a aquesta proposta i, com l’any passat, delimitarà un tram de l’avinguda de l’Estatut aquest proper diumenge per al passeig dels rubinencs i les rubinenques. Així, entre les 10 i les 14 h, es tallarà el trànsit al tram de l’avinguda de l’Estatut comprès entre la plaça de l’Agricultura i el carrer de les Basses.

L’objectiu és evidenciar com serà el futur d’aquesta via: un espai amb una menor presència de vehicles, més amable, segur i sostenible. I és que la voluntat de l’Ajuntament és convertir aquesta via en un carrer més de la ciutat. A mitjans de 2019, l’avinguda de l’Estatut ja va passar a titularitat municipal després que la Generalitat, responsable fins aleshores de la via, la cedís a l’Ajuntament. El Consistori està treballant per fer possible aquesta reconversió en un carrer pacificat, on la ciutadania hi pugui passejar i, tot i que la circulació existirà, aquesta sigui més tranquil·la i, de retruc, es generin menys gasos.

Els vehicles estacionats al tram afectat podran sortir per la sortida més pròxima, però no podran tornar a entrar a l’avinguda, excepte casos excepcionals. En aquest cas, s’intentarà realitzar el trajecte més curt possible per dins del tram indicat. També es facilitarà l’entrada i sortida d’aquelles persones que disposin d’una plaça d’aparcament en aquesta zona.

Enguany, la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura vol incidir en diferents eixos: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19. I és que existeix una estreta relació entre la salut mental-físcia i la mobilitat urbana, una qüestió que s’ha fet molt evident durant la pandèmia. En aquest sentit, l’Ajuntament va dur a terme diverses accions per promoure una mobilitat segura en temps de COVID-19.