Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament també distribuirà mascaretes entre la gent gran de la ciutat Com en el cas del repartiment als infants, la mesura pretén que la gent gran tingui les màximes garanties de seguretat ara que l’Estat ha aixecat parcialment el seu confinament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament també distribuirà mascaretes entre la gent gran de la ciutat

Com en el cas del repartiment als infants, la mesura pretén que la gent gran tingui les màximes garanties de seguretat ara que l’Estat ha aixecat parcialment el seu confinament

Model de mascareta que es distribuirà entre la gent gran (foto: Ajuntament de Rubí).
Model de mascareta que es distribuirà entre la gent gran (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquest dissabte 2 de maig està marcat amb un cercle a l’agenda de la gent gran de tot Espanya. És la data que ha previst el govern de Pedro Sánchez perquè les persones grans puguin abandonar parcialment el seu confinament per tornar a passejar o fins i tot fer exercici físic, pràctiques molt saludables per a aquest col·lectiu. Davant d’aquesta situació, i com ja va passar fa una setmana amb els i les infants del municipi, l’Ajuntament de Rubí vol que aquesta sortida al carrer dels més grans es produeixi amb les màximes garanties possibles de seguretat i, per aquesta raó, repartirà mascaretes entre la població d’aquesta edat.

La mesura s’ha pres conjuntament amb el Consell de la Gent Gran de Rubí, qui ha traslladat a l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, en una reunió per videoconferència realitzada el passat dijous, la necessitat de sortir al carrer després d’un mes i mig de confinament, i també les seves inquietuds, al ser el col·lectiu a qui més està afectant aquesta pandèmia.

L’Ajuntament distribuirà a partir del 8 de maig un total de 12.523 mascaretes entre la població de Rubí major de 65 anys ─segons les dades extretes del padró municipal. La distribució es farà igual que en el cas dels infants de la ciutat: serà personalitzada, la mascareta es deixarà a les bústies de les llars i anirà acompanyada d’una carta de l’alcaldessa amb instruccions sobre com utilitzar-la correctament. Atenent que es tracta d’un nombre molt elevat de mascaretes, el repartiment s’allargarà durant les properes setmanes.

De nou, la col·laboració amb l’empresa local rubinenca Robin Hat ha permès que la distribució de mascaretes entre la gent gran es faci realitat. Es tracta de mascaretes higièniques reutilitzables que es poden rentar fins a 140 vegades. Tenen les mateixes característiques que les repartides fa uns dies entre els infants de la ciutat a excepció de les mides, que corresponen a les d’una persona adulta.

L’alcaldessa ha manifestat que “des de l’inici de la pandèmia hem estat molt preocupats per la gent gran de la ciutat. Ells són els que han patit més que ningú una situació de vulnerabilitat i, precisament per aquesta raó, són els que han estat sotmesos a un aïllament social i físic més accentuat. Aquest calvari finalitza amb l’aixecament parcial a partir d’aquest 2 de maig, però volem que tornin a trepitjar els carrers per passejar amb les màximes garanties de seguretat”.  

Just aquest mes d’abril s’ha complert un any que Rubí va ser acceptada com a integrant de la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans, ens impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El fet de formar part d’aquesta xarxa significa generar entorns i serveis que promoguin i facilitin un envelliment actiu i saludable. Des del moment que va passar a incorporar-s’hi, la ciutat es va comprometre a compartir i fomentar els valors i principis centrals de l’OMS.

Atenent l’evolució positiva del coronavirus, el govern de l’Estat ha previst que la gent gran pugui sortir a passejar a partir d’aquest dissabte però no ho podrà fer qualsevol hora. Els passejos per a majors de 70 anys o persones amb dependència amb cuidador s’han restringit a les franges de 10 a 12 h i de 19 a 20 h. L’Estat recorda que en aquestes sortides s’hauran de mantenir les mesures bàsiques de prevenció, com ara assegurar la distància interpersonal d’entre 1 i 2 metres i garantir la màxima higiene.