Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament tala el pi de Can Fatjó per motius de seguretat L’arbre va quedar greument afectat per la pluja i el vent que es va produir la setmana passada i suposava un risc per al veïnat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament tala el pi de Can Fatjó per motius de seguretat

L’arbre va quedar greument afectat per la pluja i el vent que es va produir la setmana passada i suposava un risc per al veïnat

El pi va quedar greument afectat pel temporal de fa uns dies (foto: Ajuntament).
El pi va quedar greument afectat pel temporal de fa uns dies (foto: Ajuntament)

La pluja i el vent que es va produir la setmana passada a la ciutat van malmetre considerablement el pi de Can Fatjó. Per motius de seguretat, l’Ajuntament s’ha vist obligat a talar-lo. Segons els tècnics del Servei de Manteniment Urbà, la ferida en un dels dos peus d’aquest exemplar afectava aproximadament el 50% de l’arbre i suposava un elevat risc de caiguda.

Ens ha sabut molt de greu prendre la decisió de talar aquest pi, tenint en compte el simbolisme que té pel barri de Can Fatjó, però hem primat la seguretat per sobre de tot, ja que suposava un risc potencial tant pels veïns i veïnes com pels usuaris del parc”, ha explicat el regidor del Servei de Manteniment Urbà, Juan López. I és que a les immediacions d’on es trobava aquest pi hi ha habitatges, taules de pícnic i l’accés a la zona infantil.

L’arbre, d’uns 60 anys d’edat, va quedar greument ferit arran del temporal de la setmana passada. L’envergadura de la ferida en un dels seus peus ─que tenia la part central morta─ abastava aproximadament el 50% de l’exemplar i només el tronc ja pesava prop de dues tones. A més, la pluja i el vent també van fer caure diverses branques de l’altre peu.