Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament retira un arbre de l’Escola Pau Casals per motius de seguretat La mèlia, que estava malalta, serà substituïda per un nou exemplar a finals d’any, l’època idònia per a fer la plantació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament retira un arbre de l’Escola Pau Casals per motius de seguretat

La mèlia, que estava malalta, serà substituïda per un nou exemplar a finals d’any, l’època idònia per a fer la plantació

El color marró fosc que s’aprecia a la imatge indica l’avançat estat de descomposició de la fusta, fet que representa un perill.
El color marró fosc que s’aprecia a la imatge indica l’avançat estat de descomposició de la fusta, fet que representa un perill

L’Ajuntament de Rubí ha talat un arbre de l’Escola Pau Casals que estava en mal estat. El consistori ha dut a terme aquesta actuació per motius de seguretat i atenent la demanda de la direcció del centre.

La retirada de la mèlia, ubicada a la zona d’esbarjo de l’alumnat més petit de l’escola, ha estat motivada per la recent caiguda d’una de les seves branques en un dels moments d’activitat del pati. Aquesta no és l’única branca que ha caigut en els darrers anys ─l’Ajuntament té constància d’un mínim de tres branques més de diferents dimensions que s’han desprès─.

Des del 2015, la direcció de l’escola ─responsable de la seguretat dels infants dins les seves instal·lacions─ ha traslladat al consistori diverses incidències relacionades amb aquest arbre i altres exemplars del centre, en els quals s’hi han anat fent actuacions. Fa unes setmanes, la direcció es va tornar a posar en contacte amb l’Ajuntament per exposar la necessitat que es dugués a terme una intervenció definitiva a la mèlia del pati de P3.

La regidora d’Infància, Marta García, ha explicat que “és un arbre molt bonic, que aparentment semblava sa i que feia la funció d’ombra al pati dels més petits, però sovint apareixien branques de grans dimensions a terra que donaven indicadors de malaltia de l’arbre. Lamentant-ho molt, hem hagut de prendre aquesta decisió, prioritzant la seguretat dels més petits”.

Durant la tala, els tècnics han apreciat l’avançat estat de descomposició de la fusta, fet que representava un perill en un arbre d’aquestes característiques, i més tenint en compte la seva ubicació. Concretament, s’han detectat indicis de podridura en branques amb un diàmetre d’entre 50 i 60 cm, que arribaven fins a la creu de l’arbre. L’aspecte general de la mèlia era bo i les podridures només es podien observar a les branques tallades.

García també ha avançat que, de cara a finals d’any, quan les temperatures siguin òptimes, es plantarà un nou exemplar en aquest espai.