Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reparteix saques gratuïtes per fomentar el reciclatge de les restes vegetals a les urbanitzacions Amb aquesta mesura es vol promoure la correcta separació d’aquest tipus de residu i, a la vegada, evitar els abandonaments incívics al costat dels contenidors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament reparteix saques gratuïtes per fomentar el reciclatge de les restes vegetals a les urbanitzacions

Amb aquesta mesura es vol promoure la correcta separació d’aquest tipus de residu i, a la vegada, evitar els abandonaments incívics al costat dels contenidors

El Consistori té previst distribuir unes 1.600 saques (foto: Ajuntament).
El Consistori té previst distribuir unes 1.600 saques (foto: Ajuntament)

La setmana vinent, l’Ajuntament començarà a repartir saques de ràfia en algunes urbanitzacions de la ciutat per promoure la recollida de les restes vegetals. Aquesta iniciativa persegueix un doble objectiu: reduir l’inicivisme al voltant dels contenidors i fomentar la correcta separació dels residus.

Aquestes saques estan pensades per a dipositar-hi petites restes vegetals de l’hort o el jardí, com ara gespa, fullaraca, restes de plantes o rams de flors. Un cop plena, la saca és molt útil per transportar aquests residus fins al contenidor de la matèria orgànica, on s’han d’abocar. La saca, en canvi, no s’ha de llençar, ja que és reutilitzable.

Aquests recipients són més resistents que les bosses de plàstic. Això permet aixafar les restes vegetals sense que la saca es trenqui i, per tant, guanyar capacitat.

Les 1.600 unitats previstes es distribuiran de forma gratuïta a les urbanitzacions de Can Serrafossà, Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Vallhonrat i en aquelles cases ubicades a Can Fatjó i Sant Jordi Parc que tenen jardí.

Aquesta acció respon a un doble objectiu. D’una banda, promoure la correcta separació de la matèria orgànica, de la qual s’obté compost que torna a la natura. I, de l’altra, evitar l’abandonament d’aquests residus al costat dels contenidors, una pràctica incívica que embruta la ciutat.

Telèfon Verd
Pel que fa a les restes vegetals grans i llenyoses, l’Ajuntament posa a disposició dels rubinencs i les rubinenques el servei gratuït de recollida de poda.

Per fer-ne ús, cal fer un farcell amb aquestes restes i trucar al Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 en el cas de trucar des d’un telèfon mòbil) per concretar el dia de recollida. El servei de gestió de residus s’ho endurà del portal de casa.