Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament renova sis àrees de jocs infantils que tenen més de 20 anys Gràcies a aquest projecte es repararan aquells elements malmesos i es col·locaran noves tipologies de joc diferents a les existents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament renova sis àrees de jocs infantils que tenen més de 20 anys

Gràcies a aquest projecte es repararan aquells elements malmesos i es col·locaran noves tipologies de joc diferents a les existents

A la plaça del Marquès de Barberà es col·locarà un joc infantil compost destinat a nens d’entre 2 i 5 anys, entre d’altres (foto: Localpres).
A la plaça del Marquès de Barberà es col·locarà un joc infantil compost destinat a nens d’entre 2 i 5 anys, entre d’altres (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí va iniciar la setmana passada les obres de renovació de sis àrees de jocs infantils que tenen més de 20 anys de vida i l’adequació del seu entorn. Els treballs, que formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, han estat adjudicats a l’empresa Construcciones Urcastell S.L. per un import de 227.635,19 euros. La durada d’aquesta actuació és d’aproximadament dos mesos.

Amb aquest projecte, el Consistori vol renovar aquells elements que presenten un cert desgast com a conseqüència del pas del temps, introduint tipologies de joc diferents de les existents i reordenant els espais temàticament, segons les edats dels infants que els utilitzen. Les àrees que es renovaran són la del parc Lluís Companys i les de les places del Progrés, d’Extremadura, del Marquès de Barberà, de Miguel Hernández i de la Font, al carrer Mallorca. 

Les actuacions que es duran a terme van encaminades a configurar noves àrees de joc, substituir elements antics per altres de nous i reparar aquelles estructures que presentin peces malmeses i/o que hagin patit actes de vandalisme.

En alguns casos, n’hi haurà prou en substituir les peces que estiguin fetes malbé (seients de gronxadors, taps de protecció dels cargols, peces decoratives...). En d’altres caldrà reparar els desperfectes que no es poden resoldre amb el canvi d’un dels elements (reparar les fixacions de les cordes en jocs grans o la fixació de petits balancins de molla a terra), mentre que hi haurà zones on serà necessari substituir tot el joc infantil, ja sigui per aconseguir una total seguretat en l’ús del joc o bé per crear una nova concepció d’àrea infantil.

El projecte també preveu reparar o substituir aquells elements del mobiliari urbà de l’entorn d’aquestes àrees que hagin patit actes de vandalisme o que estiguin deteriorades pel pas dels anys (tanques de protecció, papereres, bancs, travesseres de fusta delimitadores de parterres...), així com la reparació dels paviments naturals, entre d’altres actuacions. 

Imatges relacionades

Imatge d'un dels nous jocs que s'instal·laran gràcies a aquest projecte
Imatge d'un dels nous jocs que s'instal·laran gràcies a aquest projecte