Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reformarà l’Antiga Estació per adequar-la al seu ús com a espai expositiu Ajuntament i Generalitat han arribat a un acord per a un nou conveni de gestió de l’edifici que permetrà executar el projecte municipal d’adequació a partir del mes de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament reformarà l’Antiga Estació per adequar-la al seu ús com a espai expositiu

Ajuntament i Generalitat han arribat a un acord per a un nou conveni de gestió de l’edifici que permetrà executar el projecte municipal d’adequació a partir del mes de setembre

Aspecte que tindrà l’interior de l’Antiga Estació després de la reforma.
Aspecte que tindrà l’interior de l’Antiga Estació després de la reforma

L’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya, propietària de l’Antiga Estació, estan en tràmit de signatura del nou conveni de gestió d’aquest edifici, després que les dues parts han arribat a un acord en aquest sentit. Això permetrà adequar l’equipament com a espai expositiu. El projecte de reforma es portarà a aprovació al Ple municipal d’aquest dijous i podria executar-se a partir del mes de setembre, un cop s’hagin licitat les obres.

L’Antiga Estació és un edifici de dues plantes vinculat a la industrialització i l’arribada del ferrocarril a la ciutat. Les característiques de la seva façana, amb una filera superior de finestres, una cornisa i un frontó central propis de l’estil neoclàssic, fan que estigui inclòs al catàleg i Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, arqueològic i natural de Rubí. Per aquest motiu, la intervenció que es farà a l’exterior de l’edifici serà mínima, consistint només en la incorporació d’un pòrtic d’accés que faci més evident l’entrada a la sala d’exposicions i la col·locació de cartells a les obertures de la façana. El projecte també proposa dinamitzar la plaça de l’Antiga Estació amb mostres i altres actes culturals.

El gruix de l’actuació se centrarà a l’interior de l’edifici, que es buidarà totalment per aconseguir un espai diàfan. L’espai expositiu s’estendrà al voltant d’un escala central que comunicarà les dues plantes, ubicada en un gran forat en forma de pati. A la planta baixa se situarà la recepció, el punt d’informació del projecte expositiu de Rubí i un primer espai per a mostres, mentre que al primer pis hi haurà la segona sala oberta i els serveis necessaris per al públic. Tot plegat incrementarà sensiblement el potencial de l’Antiga Estació com a sala d’exposicions.

Les obres estan pressupostades en 539.342,15 € (IVA inclòs) i la seva durada prevista és d’un any aproximadament. En aquests moments, l’Ajuntament treballa per trobar espais adients per a les entitats que ocupen una part de l’edifici: el Grup Fotogràfic El Gra i l’Associació de Pessebristes de Rubí.