Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reforça la neteja de la ciutat amb la incorporació d’un nou equip amb aigua a pressió Aquesta és una de les diverses mesures que el consistori està duent a terme des del mes de juliol per donar resposta a les demandes de la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament reforça la neteja de la ciutat amb la incorporació d’un nou equip amb aigua a pressió

Aquesta és una de les diverses mesures que el consistori està duent a terme des del mes de juliol per donar resposta a les demandes de la ciutadania

El nou vehicle amb aigua a pressió funcionarà en torn de tardes, de dilluns a dissabtes, fins a finals d’any.
El nou vehicle amb aigua a pressió funcionarà en torn de tardes, de dilluns a dissabtes, fins a finals d’any

Des del mes de juliol, el govern municipal ha intensificat la neteja de la ciutat amb l’objectiu de donar resposta a les demandes de la ciutadania. Així, s’estan duent a terme tot un seguit d’actuacions per posar la ciutat al dia en matèria de neteja i recollida d’escombraries. A més de les diferents accions programades durant els darrers mesos, algunes de les quals s’allargaran fins a final d’any, aquesta setmana ha entrat en funcionament un nou equip de reforç de neteja amb aigua a pressió i, paral·lelament, cinc persones contractades a través de plans d’ocupació han començat a treballar realitzant tasques de desbrossament d’herbes als escocells i voreres.

L’equip de reforç de neteja amb aigua a pressió, el segon d’aquestes característiques disponible a la ciutat, treballa en torn de tardes, de dilluns a dissabtes. Aquesta màquina dual focalitza la seva feina, bàsicament, en els carrers més cèntrics i concorreguts del municipi, tot i que també realitzarà treballs de neteja puntuals en zones perifèriques.

A l’estiu, el servei de Gestió de Residus ja va augmentar la neteja amb aigua a pressió a tota la trama de la ciutat. D’una banda, amb la incorporació d’una primera màquina dual, que funciona a doble torn (matí i tarda). I, de l’altra, actuant especialment i de manera focalitzada en les taques de les voreres, gràcies a les furgonetes hidronetejadores (també en torn de matí i tarda).

Aquesta setmana, també s’han incorporat al servei de Parcs i Jardins cinc persones contractades a través de plans d’ocupació, que s’encarreguen de desbrossar les herbes que creixen als escocells i a les voreres. Amb aquesta mesura, el govern municipal vol reforçar la percepció de la neteja de la ciutat.

Ampli reforç de la neteja
Al juliol també va entrar en funcionament el reforç del servei de neteja de contenidors amb un camió rentacontenidors. Així, des d’aleshores, la neteja dels contenidors de les fraccions orgànica i resta ha passat a ser setmanal, aproximadament.

El mes de juliol també es va intensificar el buidat dels contenidors de recollida selectiva d'envasos i de paper-cartró, parant especial atenció a aquells que, de manera més habitual, s'omplen durant els mesos d'estiu. Aquests reforços és previst que s’allarguin fins a finals d’aquest mes de setembre.

Paral·lelament, també es va reforçar la recollida dels abandonaments de residus a l’entorn dels contenidors, especialment els ubicats a les urbanitzacions, però també dels contenidors de la resta de la ciutat. Aquestes actuacions es preveu que comptin amb aquest reforç fins a finals d’any.

A banda d’aplicar aquests reforços, l’Ajuntament de Rubí també ha traslladat el malestar de la ciutadania i del mateix consistori respecte a l’estat de la neteja de la ciutat a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l’empresa que actualment presta aquest servei a Rubí. A la vegada, també li ha exigit més proactivitat a l’hora de dur a terme la feina.

Una altra de les accions dutes a terme ha estat intensificar el seguiment del compliment del contacte de neteja, amb l’objectiu d’assegurar que FCC compleix tot allò que se li demana.