Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reedita la campanya Respecta’m per prevenir i atendre casos de violències masclistes durant la Festa Major La ciutadania podrà acostar-se a dos punts liles per obtenir informació o ajuda, si s’ha patit algun tipus de violència, a l’Escardívol i a Rubí Forma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament reedita la campanya Respecta’m per prevenir i atendre casos de violències masclistes durant la Festa Major

La ciutadania podrà acostar-se a dos punts liles per obtenir informació o ajuda, si s’ha patit algun tipus de violència, a l’Escardívol i a Rubí Forma

El consistori vol garantir el drets i les llibertats de tothom també en els espais d’oci  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El consistori vol garantir el drets i les llibertats de tothom també en els espais d’oci (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La  Festa Major de Rubí és un espai lliure de violències masclistes i LGBTI-fòbiques. L’assetjament físic, verbal o sexual; la intimidació per motius de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere; els comentaris ofensius o degradants; els insults; i els tocaments no consentits són agressions masclistes que cal erradicar entre tots i totes. Amb l’objectiu de garantir el drets i les llibertats de tothom també en els espais d’oci, l’Ajuntament de Rubí reedita la campanya ‘Respecta’m’, que es veurà i se sentirà als escenaris de la Festa Major i el RRandom per prevenir i atendre casos de violències masclistes.

La ciutadania podrà acostar-se a dos punts liles per obtenir informació o ajuda, si s’ha patit algun tipus de violència. El Punt Lila de l’Escardívol estarà en funcionament divendres 28 de juny, de 23 a 5.30 h; dissabte 29 de juny, de 23 a 6.30 h i diumenge 30 de juny, de 22.30 a 04.30 h. Aquest any, també hi haurà un Punt Lila a la fira d’atraccions de Rubí Forma que donarà servei a la ciutadania divendres 28 de juny, de 21 a 2.30 h; dissabte 29 de juny, de 21 a 3.30 h i diumenge 30 de juny, de 21 a 1.30 h. Com és habitual en tots els esdeveniments multitudinaris de la ciutat, les persones que ho necessitin sempre poden sol·licitar el suport del personal de l’organització, que anirà sempre amb una identificació visible, i dels diferents cossos de seguretat al telèfon d’emergències 112. La línia d’atenció contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya, el 900 900 120, és un servei gratuït i confidencial que està sempre disponible 24 h, tots els dies de l’any.

Per evitar situacions d'inseguretat, durant la Festa Major el servei d'autobús nocturn oferirà de nou la parada a demanda. A partir de les 22 h, l’autobús podrà efectuar parades entre dues parades fixes de l’itinerari a petició de persones que se sentin vulnerables, sobretot dones, persones menors d’edat i persones amb discapacitat. La baixada es farà per la porta davantera del vehicle, al costat del personal de conducció, en un lloc que compleixi les condicions de seguretat, a criteri del conductor o conductora.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes