Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament programa nous cursos per facilitar la recerca de feina Durant el 2016, s’oferiran sis accions formatives adreçades a aquelles persones que busquen feina, ja sigui perquè són a l’atur o perquè volen fer un canvi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament programa nous cursos per facilitar la recerca de feina

Durant el 2016, s’oferiran sis accions formatives adreçades a aquelles persones que busquen feina, ja sigui perquè són a l’atur o perquè volen fer un canvi

La formació es fa a l’edifici Rubí Desenvolupament (foto: Localpres).
La formació es fa a l’edifici Rubí Desenvolupament (foto: Localpres)

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí oferirà durant aquest 2016 sis accions formatives pensades per millorar les oportunitats d’inserció laboral dels rubinencs i rubinenques. Els diferents cursos, provinents del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, se centren en temàtiques útils per a la recerca de feina, com ara les noves tecnologies o les tècniques de comunicació personal.

La primera activitat programada tindrà lloc els dies 14, 15, 16, 17 i 18 de març sota el títol Alfabetització digital per a la recerca de feina i està adreçada a persones majors de 25 anys que tenen pocs o nuls coneixements d’informàtica. Durant el taller, aprendran competències bàsiques per utilitzar l’ordinador i Internet en la recerca de feina, parant especial atenció a l’ús del correu electrònic.

El 20 d’abril, s’oferirà la càpsula formativa Com superar una dinàmica de grup amb èxit, en què es donarà a conèixer aquesta eina de selecció de personal i com enfrontar-s’hi amb suficients garanties.

Els rubinencs i rubinenques podran assistir els dies 18, 19 i 20 de maig a l’activitat La comunicació per a la recerca de feina: com diferenciar-se de la resta de candidatures, que servirà per aprendre elements i tècniques de comunicació ─verbal i no verbal─ que poden ajudar en el procés de recerca de feina.

Els dies 13, 15 i 17 de juny, tindrà lloc el curs Com crear un perfil a Linkedin i que sigui atractiu, adreçat a persones en recerca de feina que tinguin un nivell mínim d’ús d’ordinador. Els assistents aprofundiran en l’ús d’aquesta xarxa professional i coneixeran quins són els punts més importants del perfil.

La següent acció formativa serà Autoavaluació professional i noves oportunitats per reinventar-se, que es farà els dies 4 i 6 d’octubre. Es tracta d’una proposta pensada per a persones que no tenen gaire clar el que volen fer o que volen canviar de sector i dinàmica de treball. A través d’ella, podran tenir un millor coneixement d’elles mateixes a nivell professional i detectar noves oportunitats d’ocupació.

En darrer terme, els dies 14, 16 i 18 de novembre, es realitzarà el curs Dones que ho podem tot: canvis i cerca de feina després dels 45. Aquesta acció té com a objectiu motivar, sensibilitzar i donar eines per afrontar el canvi que suposa cercar i iniciar una nova feina un cop superats els 45 anys.

Totes les activitats es faran en horari de matí a les instal·lacions del Rubí+D. Les inscripcions es poden fer de forma gratuïta al mateix edifici o a través del web del Servei d’Ocupació, a excepció del primer curs Alfabetització digital per a la recerca de feina, que ja no disposa de places vacants.