Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament programa activitats d’estiu a diferents barris en el marc del Pla Educatiu d’Entorn Un dels objectius és potenciar accions educatives en l’entorn dels infants i les seves famílies que millorin la vida comunitària i la convivència https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament programa activitats d’estiu a diferents barris en el marc del Pla Educatiu d’Entorn

Un dels objectius és potenciar accions educatives en l’entorn dels infants i les seves famílies que millorin la vida comunitària i la convivència

Aquest estiu s’han programat diverses activitats pensades per a la canalla (foto: Ajuntament de Rubí).
Aquest estiu s’han programat diverses activitats pensades per a la canalla (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquest estiu, en el marc del desplegament d’accions del Pla Educatiu d’Entorn de Rubí, l’Ajuntament reforça la dimensió comunitària a través d’activitats educatives i lúdiques als barris de Les Torres, Ca n’Oriol i El Pinar. Així, les places d’aquests barris es convertiran en punts estratègics on poder potenciar les oportunitats educatives més enllà de l’escola, a través de propostes adreçades principalment a la infància, que conviden a la participació de les seves famílies i també del veïnat.

El cicle ha arrencat aquest dimarts a la plaça de Neus Català i Pallejà amb l’activitat Els recicloperats, una col·lecció itinerant d’una vintena de jocs autònoms que repten a les persones participants a resoldre petits objectius utilitzant habilitats psicomotores bàsiques i un xic d’enginy i estratègia. L’activitat es repeteix aquest dimecres, de 18 a 20 h, a la plaça de Ca n’Oriol.

La següent proposta és un Cercle de percussió, que es durà a terme l’11 de juliol a la pl. Neus Català i Pallejà de 19 a 20 h. En aquest taller, els infants i les seves famílies seuran en rotllana de manera espontània mentre toquen instruments de percussió. Les persones participants hauran de seguir l’instint propi i les indicacions del director d’orquestra, qui se situarà al mig del cercle i anirà donant forma a la música que es generi.

El 13 de juliol, la plaça de davant del Centre Cívic del Pinar La Cruïlla acollirà la Festa infantil d’estiu. De 17 a 20 h, la Comissió de joves del Pinar PINIJOVE organitzarà una tarda de jocs i dinàmiques musicals adreçada a la infància en el marc de les activitats d’estiu que es fan al barri.

L’Espai de circ és una altra de les activitats programades als barris aquest estiu. El 18 de juliol a la pl. Neus Català i Pallejà i el 19 de juliol a la pl. Ca n’Oriol (tots dos dies de 18 a 20 h) es faran tallers per gaudir en família jugant amb material de circ basat en l’equilibri, la destresa i les habilitats dels i les participants. Hi haurà més d’una quinzena d’estacions, on hi haurà boles, xanques de fusta, slackline, barres de fusta pels més petits, pals xinesos, rul·los, mocadors, xanques de pot, diàbolos, carioques, maces, pogo, pedal go, anelles i boles d’equilibri.

I, per últim, s’ha plantejat un Taller de bosses reciclades el 19 de juliol a la plaça de davant del Centre Cívic del Pinar La Cruïlla. De 18 a 19.30 h, els i les participants podran transformar els murals que els infants rubinencs van pintar durant la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants en bosses reciclades, moneders, fundes per al mòbil i moltes coses més.

Objectius de Desenvolupament sostenible